Achiziția care ar putea arăta, de fapt, proporțiile epidemiei din România
Luni, 23 martie, numărul îmbolnăvirilor din România a crescut semnificativ. Și asta ar putea arăta o înrăutățire a situației. Ministerul Sănătății a pregătit o achiziție în acest sens, pentru a face lumină în situația de criză.
Luni, 23 martie, Guvernul a venit cu noi cifre oficiale legate de epidemia de coronavirus. Până la ora 13:00 – ora la care sunt comunicate aceste date – pe teritoriul României au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate și externate, dar există și vești proaste: patru persoane au decedat din cauza bolii (n.red.- bilanțul a crescut la cinci persoane în dupa-amiaza zilei de miercuri). Persoanele decedate erau internate în spitale din București, Craiova, Iași și Suceava. Per total, au fost înregistrate, față de ziua de duminică, 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Mulți au acuzat Guvernul că, de fapt, nu fac suficiente teste. Dar Ministerul Sănătății, prin Unifarm, a anunțat o achiziție importantă în acest sens.
Câte teste cumpără România pentru a afla proporțiile epidemiei din România
Ministerul Sănătății, prin Unifarm, susține că a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de două milioane de teste de diagnostic molecular.
Astfel, prima tranșă – adică 200.000 de teste – ar urma să ajungă în această săptămână.
”În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR). Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranşă de 200 000 de teste”, anunţă Ministerul Sănătăţii.
E o perioadă în care Unifarm SA face în permanenţă demersuri de a achiziţiona, de la producători autorizaţi din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar şi medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităţilor sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă, precizează MS.
Pe 23 martie, România efectuase peste 11.200 de teste la nivel național, potrivit datelor Guvernului, pe care le vezi mai jos:
Iată și situația la nivel mondial până la data de 20 martie: