VIDEO Acest SUV sfidează criza și e un monstru pe roți: cel mai puternic modelul Fiat Chrysler din istorie

VIDEO Acest SUV sfidează criza și e un monstru pe roți: cel mai puternic modelul Fiat Chrysler din istorie

Fiat Chrysler pregătește un nou model de SUV care e prezentat drept un monstru pe roți. Ar urma să fie cel mai puternic SUV din istorie, după cum se laudă producătorul.

Fiat Chrysler are planuri mari în plină criză. Vrea să lanseze anul viitor modelul Dodge Durango – Hellcat SRT – prezentat drept cel mai puternic SUV din istorie. Și înainte să afli specificațiile tehnice, trebuie să știi că cei de la Fiat par a nu glumi cu astfel de expresii.

În primul rând, SUV-ul are un motor Hemi Hellcat V8 de 6,2 litri, care va genera 710 de cai putere. O adevărată bestie pe roți.

SUV-ul care sfidează criza vine de la Fiat Chrysler

Dodge Durango Fiat Chrysler (1)

Dodge-Durango-Fiat Chrysler

Producătorul auto caută să extindă gama Dodge și să pluseze pe dimensiuni și putere. În același timp, oprește producția la doouă modele din gamă: e vorba de crossover-ul Dodge Journey și modelul minivan Dodge Grand Caravan. E, de fapt, o decizie care a fost amânată mulți ani de zile.

Fiat a preferat să le păstreze tocmai pentru că aveau costuri mai scăzute față de modelele comparabile ale altor producători sau vehiculele similare alte altor branduri din cadrul grupului, care au susținut cererea.

Dar noul Dodge Durango va costa ceva și va fi un model premium, produs în număr mic. Fiat Chrysler va produce probabil sub 2.000 de vehicule Durango Hellcat 2021, care vor intra în fabricație la începutul anului viitor. SUV-ul de înaltă performanță va fi oferit un singur an, în 2021, din cauza reglementărilor referitoare la emisii care vor intra în vigoare în anul următor.

Fiat Chrysler a vândut peste 40.000 de vehicule Hellcat de la debutul acestei game, în 2015. Noul model Hellcat face parte dintr-o gamă actualizată pentru Durango 2021, care va fi disponibilă în showroomuri în toamnă. Schimbările includ modificări semnificative în interior, inclusiv un bord reproiectat și un sistem digital cu un ecran tactil de 10,1 inci.

Vezi mai multe în videoul de mai jos: