Această mașină bizară poate să zboare și să revoluționeze complet transporturile

Această mașină bizară poate să zboare și să revoluționeze complet transporturile

Se pare că predicțiile referitoare la mașini zburătoare în anul 2020 au fost corecte – prima mașină zburătoare din lume e aici și e dezvoltată pe meleaguri europene.

Compania olandeză Pal-V a început proiectarea vehiculului Liberty încă din 2012, iar modelul a fost în cele din urmă autorizat pentru utilizarea rutieră de către agenția de licențiere a vehiculelor RDW. Este o etapă semnificativă pentru Pal-V, deoarece mașina poate fi acum înregistrată oficial și testată pe drumurile publice.

Tehnologia de zbor

Dacă vă imaginați o mașină hovercraft, nu e tocmai direcția către care s-au orientat și creatorii acestui vehicul futurist. Mai degrabă, mașina se transformă într-un fel de girocopter folosind o elice și un rotor pe acoperișul vehiculului. Două motoare de aeronave Rotax de pe laterale conduc mașina zburătoare.

Mașina se poate transforma dintr-un vehicul rutier într-o aeronavă în numai 5-10 secunde. În plus, mașina rulează cu Euro 95, astfel încât poți merge la benzinăria locală să-ți alimentezi mașina pentru zbor.

Ai nevoie de o pistă scurtă pentru a decola

Liberty este diferit de alte vehicule de decolare și aterizare verticale (VTOL) în curs de dezvoltare, deoarece nu poate decola vertical. Dependența Liberty de pistele scurte de decolare este, din păcate, un aspect negativ al acestui model.

Mai mult, deoarece concurenții Liberty sunt VTOL-urile de tip dronă alimentate cu electricitate, motoarele cu ardere utilizate pentru mașina zburătoare Liberty nu sunt chiar cea mai eficientă tehnologie disponibilă, fapt ce a contribuit la întârzieri în dezvoltarea sa.

masini zburatoare

Zboruri de testare

Se așteaptă ca ultimele zboruri de testare pentru Pal-V Liberty să aibă loc anul viitor, cu speranța că i se va acorda un permis de zbor până în 2022. Meerkerk din Utrecht a fost marcat ca locație pentru testarea zborului.

Un purtător de cuvânt al Pal-V a explicat că compania este în dialog cu municipalitățile olandeze pentru a construi aproximativ 300 de metri de ieșiri de autostradă pentru viitor.

“În curând va fi singurul vehicul care vă va permite să zburați și să conduceți din ușă în ușă. Te urci în mașină acasă și apoi mergi la un aeroport pentru a decola”, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania se așteaptă ca mașina zburătoare să fie disponibilă pentru consumatori până în 2023. Până atunci, doritorii pot rezerva vehiculele, Pal-V are deja 30 de precomenzi pentru mașina zburătoare, la jumătate de milion de euro fiecare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: