5 aplicații prin care comanzi mâncare acasă, chiar și de la supermarket
Poate ai folosit, poate n-ai folosit până acum aplicații de comandat mâncare, dar statul acasă te duce și în zona asta. Partea bună e că, în cele mai mari orașe din România, nu duci lipsă de opțiuni. Am adunat aici cinci dintre ele. Cu una poți comanda și produse de la magazin.
În ultimii ani, serviciile românești de livrat mâncare au ajuns să fie cumpărate de afaceri mai mari din afară. Astfel, aplicații ca hipMenu sau Oliviera sunt acum deținute de foodpanda, respectiv Takeway. În egală măsură, avem acum pe piață Uber Eats și Glovo. Ambele sunt servicii străine cu un capital serios de imagine în numeroase țări.
Ce am adunat mai jos sunt aplicații prin care să comanzi mâncare. Dar nu uita că sunt restaurante cu servicii proprii. E cazul pizzeriilor, de exemplu.
Cinci aplicații prin care comanzi mâncarea direct acasă și plătești online
Uber Eats — Acesta e un serviciu derivat din cel de transport prin care Uber s-a remarcat. E disponibil în numeroase țări și orașe din Europa, iar în România este prezent în Timișoara și București. Pentru fiecare comandă livrarea costă 7,5 lei – dacă n-ai prins o perioadă în care livrarea e gratuită – și ai cam tot ce ai vrea să comanzi. Poți comanda cafea și produse de patiserie, produse cu specific românesc sau pizza și burgeri. Aplicația pe Android și iPhone.
foodpanda — Printre cele mai populare aplicații de livrat mâncare este și aceasta. E deținută de Delivery Hero din Germania și acoperă câteva orașe importante din România, cum ar fi București, Cluj, Pitești, Timișoara sau Brașov. Asemenea Uber Eats, ai acces cam la orice restaurant ai vrea – dintr-o listă de peste 400. Aplicația pe Android și iPhone.
Glovo — Te poți raporta la acest serviciu ca la unul prin care ai acces la mâncare de la restaurant, dar poți avea si produse de la magazin. Poți comanda chiar și produse din Kaufland, caz în care livrarea costă 14 lei. Totuși, spre deosebire de Eats, prețul per livrare e variabil. Oferta e însă bogată și ar putea compensa. Aplicația pe Android și iPhone.
Good-Food.ro — Acest serviciu e mai util, când vrei să-ți comanzi pentru o săptămână. Nu-i pentru o poftă târzie din noapte. Are trei tipuri de meniuri: standard, vegetarian și gourmet, comanda vine până în 12.30 și săptămânal afișează un nou meniu. E disponibil online aici.
Takeaway — Nu putea lipsa din această listă cu aplicații unul dintre serviciile vedetă din afară. La fel ca la foodpanda, ai acces la numeroase restaurante și, în funcție de restaurant, poți să ai livrare gratuită. De exemplu, sunt restaurante – cum ar fi Dristor Kebap – care impun o comandă de 30 lei. Poți seta însă și costul de livrare, de patru lei, de opt lei sau mai puțin sau gratuit. Aplicația pe Android și iPhone.