21 oct. 2019 | 10:00

VIDEO Clipul lui Cumpănașu arată și sună ca din butoi și asta îți arată bătaia de joc din campanie

ACTUALITATE
VIDEO Clipul lui Cumpănașu arată și sună ca din butoi și asta îți arată bătaia de joc din campanie

În prima săptămână de campanie pentru prezidențiale, fiecare candidat a încercat, după posibilități, să se facă remarcat. Dincolo de ce fac în teritoriu, prezidențiabilii știu că e 2019 și că ai nevoie de o prezență puternică în online. Alexandru Cumpănașu e cunoscut pentru live-urile de pe Facebook. Și, inevitabil, a apărut și clipul său de campanie.

Alexandru Cumpănașu e omul de care nu știai până la tragedia din Caracal. A fost mediatizat intens după acel moment, el recomandându-se unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre fetele pe care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis.

Și cum s-a recomandat, peste noapte, omul care se luptă cu sistemul, până la candidatura la prezidențiale n-a mai fost decât un pas. A adunat semnăturile necesare, 200.000 de mii la număr, e acuzat că ar fi depus acolo și niste falsuri, dar, cum-necum, i-a fost validată candidatura.

Ulterior s-a aflat că Alexandru Cumpănașu nu e chiar omul potrivit pentru a se lupta cu sistemul, din moment ce de pe urma acelui sistem a adunat o avere fabuloasă. Omul deține nu mai puțin de șapte case și încasa lunar aproximativ 19.000 de euro.

Ca să nu mai zic că s-a descoperit apoi că nici măcar nu a absolvit o facultate. N-are diplomă de licență, dar susține că e masterand. Pentru că, dacă ai bani, obții orice. Numai că lui Cumpănașu nu i-au ajuns doar banii. A vrut și faimă și putere.

Așa că s-a aruncat în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Cum arată clipul de campanie al lui Alexandru Cumpănașu

Clipul de campanie al lui Alexandru Cumpănașu a fost postat săptămâna această pe YouTube și are undeva peste 3.600 de vizualizări la ora redactării acestui articol. E drept că nici numărul abonaților de acolo nu sare de 2.700.

Acum, după ce live-urile lui au avut un succes nebun pe Facebook, trebuia să apară și un clip de campanie. Unul care arată extrem de low-budget. Are o rezoluție de 360p, ceea ce înseamnă că arată ca un clip filmat cu un Nokia 6210.

E similar cu primele clipuri făcute de fostul tău coleg de liceu, în urmă cu 12-13 ani, primul dintre voi care-și cumpărase un „telefon cu cameră”. Imaginea clipului de campanie e submediocră, iar ăsta e un cuvânt drăguț.

Cadrele, de asemenea, parcă sunt din anii 2000 de la o televiziune gen Prima TV, care găzduia emisiunea „Poliția în acțiune” sau ceva pe acolo.

Și acum ajungem la partea de sunet la care, cred eu, că mă pricep cât de cât. Vocea din off este gravă și apăsată într-un mod forțat și extrem de nenatural. E clar că cineva a vrut să sune dramatic, dar i-a ieșit de parcă l-ar imita, la mișto, pe Don LaFontaine.

Ce a ieșit, pe partea de voce, e un Cotimanis după foaaarte multe luni în Vaslui. Timbrul vocii e o combinație extrem de nefericită între Victor Ciutacu și Ludovic Orban.

Plus că materialele folosite la înregistratul vocii sunt clar de o calitate inferioară. Ascultă numai cum se aud „P”-urile din cuvinte.