10 iul. 2019 | 09:24

Vestea surpriză de la Carrefour pentru toți românii: cumperi fără bani

ACTUALITATE
Vestea surpriză de la Carrefour pentru toți românii: cumperi fără bani

Carrefour România a făcut cel mai îndrăzneț demers pentru viitorul planetei. Lanțul de hipermarketuri a anunțat o campanie deosebită care se derulează timp de o săptămână în magazinele sale. Pe scurt: te duci fără bani și tot pleci cu ceva cumpărături.

Pe 9 iulie, Carrefour România a lansat campania „Punem preț pe plastic”. Ce înseamnă aceasta? E, pe scurt, despre reciclare. Lanțul de hipermarketuri a pornit până pe 14 iulie un program de economie circulară adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic. Totodată, țintește introducerea plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare.

Carrefour susține că, lunar, în magazinele sale sunt reciclate 15 tone de plastic. Acum, vrea să ducă treaba asta mai departe și să plătești cu un PET. Da, ai citit bine.

Cum o să plătești cu un PET la Carrefour

Plata cu PET-ul e un program pilot prin care Carrefour transformă PET-ul în monedă și încurajează un comportament responsabil. Între 9 și 14 iulie, clienții Carrefour Băneasa pot achiziționa fructe și legume cu sticle de plastic. Fiecare sticlă are valoarea unui fruct sau unei legume.

Al doilea demers presupune să vii de acasă cu caserola ta. Astfel, Carrefour încurajează refolosirea produselor de plastic, pentru diminuarea consumului. Conform companiei, clienții au folosit peste cinci milioane de caserole de plastic pentru zona de Gastronomie. Acele caserole devin de cele mai multe ori de unică folosință.

Compania a mai spus că dispune de 125 de stații inteligente SIGUREC. În total, în cei șase ani de la introducere, au fost colectate peste 9.000.000 de kilograme de deșeuri (PET, sticlă, aluminiu, carton, DEE). Iar în 2018, românii au reciclat aproape 200 de tone de plastic prin intermediul stațiilor SIGUREC din zonele Carrefour. Totodată, au ales să folosească 20 milioane de pungi biodegradabile.

Ar trebui să mai știi că lanțul de magazine Carrefour a fost primul care a introdus, în iunie 2018, punga biodegradabilă de cumpărături. Până acum, au fost folosite peste 23 de milioane de pungi biodegradabile.