12 sept. 2019 | 15:05

Veste proastă de la Telekom: de ce dă afară sute de angajați

ACTUALITATE
Veste proastă de la Telekom: de ce dă afară sute de angajați

La mijlocul lui august, Telekom a informat că va concedia câteva sute de angajați. La acel moment, compania a spus că o face ca să ducă mai departe transformarea pe care a pregătit-o. Pe fondul veștilor despre vânzare, anunțul Telekom nu a fost deloc bine văzut.

„Compania [Tekeom] a derulat toate procedurile legale premergătoare acestor concedieri. În funcţie de vechime, persoanele care vor fi concediate vor beneficia de un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă încheiat cu societatea”, au declarat pentru Adevărul surse apropiate operatorului telecom.

Aproape 700 de angajați urmează să fie concediați de către Telekom. Atât de la divizia fixă, cât și de la cea mobilă, operatorul susține că acest pas era necesar pentru transformarea prin care trece. Sunt vizați 692 de angajați dați afară acum. Asta din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi. Sunt vizate 438 de poziţii de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) și 254 de poziţii de la Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

Cum decide Telekom pe cine dă afară și pe cine nu

În august, Telekom a transmis că ce face acum e continuarea procesului de transformare. Astfel, asigură creşterea pe termen lung a grupului de companii. „Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare”, a comunicat Telekom printr-un comunicat remis presei.

Compania a spus însă că va aplica măsurile de protecţie socială. Totodată, evaluarea performanţei va fi utilizată drept criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare. Informațiile din scrisoarea internă transmisă în iulie au fost reluate în comunicatul de presă din august.

Deocamdată, se vehiculează că, în cazul vânzării celor două divizii Telekom, grupul Digi | RCS-RDS și operatorul Orange sunt doi jucători locali care ar vrea aceste afaceri.

Tot în august a apărut și informația conform căreia statul român și-ar fi dat acordul pentru divizia de servicii fixe. Grupul german Deutsche Telekom, care controlează comapnia locală, ar fi ajuns la un acord de vânzare pentru divizia fixă către Orange. Asta după vizita lui Srini Gopalan, membru în boardul DT, şi a lui Charalampos Mazarakis, directorul financiar al grupului OTE, în România pentru o întâlnire la Guvern.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele