Verificare istoric auto gratis. Cum poți afla online problemele unei mașini

Verificare istoric auto gratis. Cum poți afla online problemele unei mașini

În România, se cumpără mai des mașini la mâna a doua decât se cumără cele noi, așa că o verificare istoric auto este extrem de utilă pentru mulți.

Atunci când vrei să-ți cumperi o mașină second-hand, nu știi niciodată ce probleme ascunse poate avea vehiculul. Evident, proprietarii vor să vândă cât mai repede mașina, așa că nu-ți dau toate detaliile legate de istoricul său.

Totuși, în ajutorul tău vin câteva servicii gratuite online. Printre acestea se numără și unul oferit de Registrul Auto Român. Pe site-ul oficial, www.rarom.ro, poți verifica istoricul mașinii pe care vrei s-o achiziționezi în doar câteva minute.

Pentru o verificare istoric auto, nu ai nevoie decât de numărul VIN (Vehicle Identification Number) al mașinii tale. Este o combinaţie de caractere unică atribuită autovehicului de către producător în vederea identificării acestuia. Îl poți găsi pe eticheta de indentificare aflată de obicei în partea stângă a bordului. Este tipărit și pe certificatul de înmatriculare al mașinii, la litera E.

De ce e util să faci o verificare istoric auto

Printre datele la care ai acces dacă verifici mașina pe site-ul RAR se numără:  țara de origine a mașinii, anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. De asemenea, poți să afli istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii.

Această verificare este extrem de importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e cea mai utilă modalitate prin care poți afla dacă vehiculul este furat sau nu.

De asemenea, după o verificare istoric auto, vei știi exact câți proprietari a avut mașina, dar și numărul de kilometri pe care i-a parcurs, în caz că proprietarii au umblat la aceștia. Vei știi și dacă vehiculul a fost implicat în accidente și de ce reparații a avut nevoie de-a lungul timpului.

Citește și:
Etichete: