Suzuki recheamă mii de modele Swift din România din cauza unui defect

Suzuki recheamă mii de modele Swift din România din cauza unui defect

Dacă ai cumpărat un automobil Suzuki Swift în România atunci s-ar putea să fii nevoit să-l duci la service din cauza unui defect cel puțin ciudat.

Deținătorii de automobile Suzuki Swift vor trebui să facă un drum până la service din cauza unui defect care, pe cât de straniu este, pe atât de amuzant ar putea fi pentru cei din jur.

Reprezentanța Suzuki în România, sucursală a Suzuki Unaria, a anunțat autoritățile din țară că va rechema peste 2000 de automobile Swift, pentru a remedia un defect cel puțin ciudat. Se pare că airbag-urile se puteau deschide dacă trânteai ușa mai tare.

Reprezentanța mărcii japoneze în România a anunțat că este vorba despre modelul Swift produs în perioada 2017-2019, cu codurile A2L310/412/414, dar și Swift Sport. Airbag-urile cortină (laterale) și pretensionerul centurii de siguranță se pot declanșa ” la închiderea mai puternică a portierelor spate”.

Proprietarii de Suzuki Swift, nevoiți să viziteze service-urile autorizate

În total, ar fi afectate 2116 de automobile, însă importatorul spune că este posibil ca nu toate aceste mașini să fi fost vândute în România. Un motiv ar putea fi reexporturile făcute de unele companii către vestul Europei, după ce le-au cumpărat din România.

Astfel, Suzuki a publicat lista completă a seriilor de șasiu a modelelor afectate, astfel că proprietarii să poată vedea dacă și modelul deținut are aceeași problemă. Dacă se află pe listă atunci aceștia se pot adresa unui service autorizat Suzuki.

Repararea presupune o verficare de 10 minute și o reparație de cam o oră. Rechemarea are loc la nivel global, pe piețele pe care modelul Swift a fost vândut, însă nu a fost anunțat numărul total al exemplarelor care sunt defecte.

Deci în cazul proprietarilor de mașini Suzuki Swift este chiar de înțeles când te roagă să nu trântești portiera prea tare, atunci când ieși din mașină. Grijă la portiere!

Sursa: Profit.ro