Soluția prin care Mastercard promite să-ți protejeze banii

Soluția prin care Mastercard promite să-ți protejeze banii

Mastercard e compania gigant din domeniul industriei globale de plăți cu cardul. Și acum anunță că vine cu noi soluții pentru a se asigura că poți face plăți în siguranță pe internet. Și nu numai.

Dacă deții un card emis de compania americană Mastercard, atunci poate știi cum funcționează sistemul plăților online. Cea mai des utilizată formulă de autentificare e cea de tip EMV 3D Secure. De cele mai multe ori, primești o parolă de câteva cifre pe telefon, pe care trebuie să o introduci pentru a finaliza comanda.

Acum, Mastercard anunță o nouă soluție îmbunătățită. E vorba de Identity Check, care înlocuiește actualul SecureCode. Băncile emitente și comercianții vor implementa această soluție în perioada imediat următoare.

Cum te ajută Mastercard cu funcția Identity Check

Mastercard susține că Identity Check e o soluție mult îmbunătățită față de versiune anterioară și că plățile online vor fi mult mai sigure.

”EMV®3-D Secure și Mastercard® Identity Check oferă noi beneficii comercianților și, totodată, vine în întâmpinarea unor limitări impuse de versiunea anterioară, 3-D Secure 1. Noul sistem a fost dezvoltat pentru a deveni cea mai bună soluție în combaterea fraudei plăților online, însă fără a afecta experiența de cumpărături”, arată Mastercard.

Printre principalele plusuri se numără sporirea securității pentru a combate tranzacțiile frauduloase, prin autentificarea în doi factori a consumatorilor, cu ajutorul biometriei, și nu prin parole statice. În plus, este vizată compatibilitatea cu dispozitivele mobile, inclusiv cu aplicațiile mobile. Asta pentru că trăim în perioada în care mai toată lumea face plăți direct din și cu telefonul.

 ”Încrederea în lumea digitală a devenit moneda critică a economiei, dar și a celei de-a patra revoluții industriale. De aceea este imperios necesar ca și procesul de plată să fie unul extrem de sigur, fără cusur și care să rezulte într-o experiență simplă și plăcută pentru consumatori. Ca lider în industria globală de plăți, ne-am asumat rolul de gardian atât al consumatorilor, cât și al emitenților și comercianților, și am lansat o soluție potrivită pentru viitorul e-commerce-ului, menită să asigure siguranța tranzacțiilor”, spun reprezentanții Mastercard România.

Etichete: