Compania low cost preferată de români, ajunsă în topul rușinii

Compania low cost preferată de români, ajunsă în topul rușinii
Sursa foto: Flickr

Ryanair are zboruri foarte ieftine în Europa. Totuși, poate te vei gândi de două ori înainte să mai călătorești cu aceasta.

Ryanair a fost în 2018 în top zece cei mai mari poluatori din Europa. Datele vin de la o analiză a Uniunii Europene asupra emisiilor de dioxid de carbon. Cercetarea a fost realizată de un grup din Bruxelles numit Transport & Environment.

Aceasta este pentru prima dată când o companie care nu folosește pe cărbune ajunge fie și în apropierea vârfului clasamentului.

Estimările arată că Ryanair a emis aproape 10 megatone de dioxid de carbon numai în 2018.

Compania de zbor low-cost s-a clasat pe locul nouă în topul companiilor din Europa care contribuie cel mai mult la degradarea mediului înconjurător. Celelalte poziții au fost ocupate de companii care generează energie electrică din cărbune. Șapte din Germania și câte una din Polonia și Bulgaria.

În trecut, Ryanair menționa că este cea mai verde și cea mai curată companie de zbor europeană. De asemenea, compania se mai lăuda că pasagerii care călătoresc cu Ryanair au cea mai mică rată de dioxid de carbon emis per kilometru în comparație cu pasagerii oricărei alte companii de zbor. Pe site-ul companiei scrie că este numărul unu când vine vorba de eficiența carbonului.

Cum dăunează mediului Ryanair și alte companii aeriene

Aparent, nivelul de emisii de dioxid de carbon al companiei de zbor a crescut cu 6,9% în 2018.

Descoperirile subliniază contribuția în creștere a industriei de zbor la emisia gazelor cu efect de seră care dăunează atmosferei. Poluarea provenită din activitatea companiilor de zbor a avut o creștere de două treimi din 2005. De asemenea, pare să continue să crească odată cu prețul din ce în ce mai accesibil al biletelor de zbor.

Pe scurt, ar putea deveni cea mai poluantă industrie, în aproximativ trei decenii.

Impactul este unul semnificativ, pentru că motoarele avioanelor emit căldură, zgomot și gaze care contribuie la schimbarea climatică.

Sursa: Bloomberg