Ce se întâmplă când mergi pe gheață cu lame de fierăstrău în loc de roți

Ai avea curajul să pui la mașină lame de fierăstrău în loc de roți? Dar să mergi apoi cu mașina pe un lac înghețat? Ce se poate întâmpla? Cineva a testat asta pentru tine.

Ai fost vreodată nemulțumit de anvelopele de iarnă pe care le-ai pus la mașină? Încearcă ceva nou, deci nu lanțuri, ci lame de fierăstrău. Dar, nu le pui peste roți, ci le înlocuiești pe acestea din urmă. Pare o nebunie, nu? Niște finlandezi au experimentat asta pentru sceptici și fricoși.

E incredibil ce idei le trec prin minte străinilor, doar de dragul de a face cât mai multe vizualizări pe YouTube.
Canalul finlandez Beyond the Press este renumit pentru experimentele nebunești, dar interesante. Dacă îți răpești câteva minute din zi să te uiți la clipurile de acolo, ai să descoperi că ai niște curiozități pe care nu credeai că le ai…cum ar fi cea de față.

Lame de fierăstrău în loc de roți

Dacă nu te-ai întrebat niciodată ce s-ar întâmpla dacă ai pune la o mașină lame de fierăstrău circular în loc de roți, o vei face acum. Experimentul e de-a dreptul fenomenal, mai ales că mașina aleasă a fost un Subaru Legacy tip Break, deci un automobil cu o greutate considerabilă.

Evident, lamele sunt mult mai groase decât ce ai văzut prin magazinele de la noi, dar „dinții” sunt deosebit de ascuțiți, după cum vei vedea în clip. Lamele au fost perforate adecvat, astfel încât să poată fi aplicate toate prezoanele. Au adăugat și un disc de siguranță pe interior, ca să fixeze lamele mai bine.

Când operațiunea de înlocuire a roților s-a încheiat, mașina se așeza pe lame mai bine decât te-ai fi așteptat.

Au testat mașina pe un lac înghețat, din câte îmi dau seama, dar apoi, au făcut o plimbare și pe sol înzăpezit. Pe gheață, lamele de fierăstrău nu oferă aderența mult visată, ba chiar sapă în stratul înghețat cum faci atunci când îți tai o felie de pizza.

Pe pământ, însă, lamele de fierăstrău sunt ceva mai eficiente.

Citește și:
Sursa: Beyond the Press