Roaming la Digi RCS | RDS: tarifele de care trebuie să știi înainte de a pleca din țară

Roaming la Digi RCS | RDS: tarifele de care trebuie să știi înainte de a pleca din țară

Pe teritoriul UE găsești cam aceleași tarife în roaming. Totuși, Digi RCS | RDS ajustează din prețuri. Și ar trebui să știi care sunt acestea înainte de a pleca din țară.

Din 2017 încoace, tarifele în roaming au fost reduse pe teritoriul Uniunii Europene. Poți vorbi lejer în țară dacă ești plecat în străinătate și, de asemenea, poți vorbi cât vrei în afara dacă te afli în România.

Pentru că diferențele între prețurile practicate în țară și cele din roaming nu mai sunt atât de mari ca pe vremuri. Spre deosebire de alți jucători din piață, grupul Digi | RCS-RDS își permite să practice alte prețuri în roaming. Din fericire, poți afla care sunt acestea înainte de călătorie.

Roaming la Digi RCS | RDS: ce tarife practică operatorul

Situația e alta la Digi | RCS-RDS. De exemplu, de la 1 ianuarie 2019, grupul Digi | RCS-RDS a ajustat tarifele, iar volumul de internet a crescut.

Astfel, de la începutul anului, în cazul depăşirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming, au scăzut şi suprataxele. De la 1 ianuarie, a scăzut cu 25% suprataxa pentru date, de la 6 la 4,5 euro/GB.

Apoi, din 3 ianuarie a scăzut cu aproximativ 7% suprataxa pentru apelurile primite, de la 0,91 la 0,85 eurocenţi/minut. În România, grupul Digi | RCS-RDS, pentru că are tarife mici, a primit permisiunea ANCOM de a aplica suprataxare.

Tarifele la roaming pot fi consultate pe site-ul operatorului. De exemplu, în Germania, te costă 0,0248 euro pe minut, după primele 30 de secunde, un apel local (în țara respectivă – n.red.), iar unul în România sau spre alte state UE costă la fel. Internetul, per MB, costă 0,0035 euro. Important de știut e că tarifele mai mici de roaming – sau deloc, în cazul anumitor abonamente și pentru anumiți operatori – sunt valabile în zona SEE.

În Rusia, de exemplu, dai pe roaming la Digi | RCS-RDS astfel: 0,25 euro pe minut (local și spre România) sau 0,7 euro pe minut către țări UE. Te costă însă 0,0125 euro per MB de internet mobil, iar un SMS trimis costă 0,0625.

Pentru China, de exemplu, roamingul de la Digi te costă așa: 0,238 euro pe minut local, 0,714 euro către România și 2,975 euro către țări non-UE. Iar pe internet dai 0,0714 euro per MB.

Citește și: