10 sept. 2019 | 08:40

Psihedelicele, medicament: s-a deschis primul centru pentru studiul efectelor pozitive ale drogurilor

ACTUALITATE
Psihedelicele, medicament: s-a deschis primul centru pentru studiul efectelor pozitive ale drogurilor

După ce consumul de marijuana a devenit legal în mai multe țări din lume, datorită beneficiilor sale medicale și nu numai, substanțele psihedelice sunt următoarele pe listă.

Substanțele psihedelice au existat din totdeauna și reprezintă o parte importantă din foarte multe culturi. Deși majoritea le rezumă la ciuperci, încă de prin anii `60, au început să fie sintetizate prin procese chimice. LSD-ul sau acid este un psihedelic foarte popular, la fel și psilocina sau mescalina. Ayahuasca se bazează pe un psihedelic intitulat DMT.

Deoarece consumul de astfel de substanțe continuă să fie interzis în cele mai multe colțuri ale mapamondului, un grup de cercetători a creat un centru ce cercetare pentru a vedea dacă respectivele substanțe nu pot fi folosite în medicină, pentru tratamentul unor afecțiuni grave.

Noul centru de cercetare face parte din Universitatea Johns Hopkins și este intitulat Centru pentru Cercetarea Psihedelicelor și al Conștiinței. Centru de cercetare este primul de asemenea natură de pe teritoriul Statelor Unite și cel mai mare din lume. Efortul fără precedent pentru studierea efectelor benefice ale acestor droguri detaliate mai a fost posibil cu o investiție de aproximativ 17 milioane de dolari, obținuți din donații și de la investitori privați.

Aproximativ jumătate dintre cele 17 milioane au fost strânse de o singură persoană, Tim Ferris, un autor de bestseller și creator de podcasturi. Pentru acest proiect, a donat 2 milioane de dolari și din banii proprii, pe lângă strângerea celorlalte donații. În trecut, Ferriss a fost fondatorul principal și pentru un centru similar realizat în cadrul Colegiului Imperial din Londra.

În privința scopului unei astfel de instituții, cercetătorii de la Johns Hopkins vor studia substanțele psihedelice și efectele lor asupra creierului uman. În particular, vor analiza posibilitatea utilizării lor în tratamentul unor afecțiuni psihice, precum dependența, depresia, sindromul post-traumatic, Alzheimer, tulburări alimentare și multe altele. Dacă vrei să vezi mai multe despre acest proiect, poți să te uiți la clipul din postarea de mai jos de pe Twitter.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele