Probleme pentru Volkswagen în România: ce se întâmplă cu modelele Tiguan și Passat

Probleme pentru Volkswagen în România: ce se întâmplă cu modelele Tiguan și Passat

Sunt probleme cu unele modele Volkswagen vândute în România. Porsche, importator al modelelor germane la noi în țară, a trimis o informare către autorități.

Porsche România, filiala care importă modelele Volkswagen în România, a informat autoritățile în legătură cu mai multe probleme la modelele Tiguan, CC și Sharan. Aceste modele, fabricate în 2015, pot avea unele defecțiuni la airbaguri. E motivul pentru care șoferii sunt rechemați în service.

În total, e vorba de 251 de mașini: modelele Tiguan (cod șasiu AD), Passat CC (cod 35) și Sharan (cod 7N) (cu serii e1*2001/116*0450*, e1*2007/46*0401*, e1*2001/116*0468*), anunță Porsche România.

Ce probleme au modelele Volkswagen din România

Porsche România semnalează o posibilă defecțiune a airbagurilor. E posibil ca acestea să nu se declanșeze în cazul unui impact sau, mai rău, să se umfle din senin. Șoferii care vor merge în service-urile reprezentanțelor vor beneficia de o verificare gratuită.

De asemenea, dacă e ceva de remediat, reparația va fi efectuată gratis. Volkswagen arată că “există posibilitatea ca din cauza tratării termice necorespunzătoare să se poată defecta un condensator din unitatea de comandă airbag”.  În această situație, airbagul se poate declanșa din senin sau nu se va deschide deloc.

Șoferii ar trebui să știe că li se poate aprinde un bec în bord, dar unitatea de comandă detectează modificarea drept un semnal de la senzori și activează airbagul.

“Nu se poate exclude complet varianta în care unitatea de comandă interpretează drept semnal similar unei situații de impact (detectare eronată a unui impact frontal) modificarea semnalelor de la senzori, condiții în care este posbilă o declanșare eronată a airbagului/airbagurilor și/sau a dispozitivelor de tensionare a centurii de siguranță”, arată reprezentanții Volkswagen.

Citește și: