Problema Mercedes care-ți arată că nu toate tehnologiile auto sunt bune

Problema Mercedes care-ți arată că nu toate tehnologiile auto sunt bune

Există o vorbă veche potrivit căreia trebuie să te urci acum într-un Mercedes dacă vrei să vezi cum vor arăta mașinile peste zece ani. Poate așa o fi când vine vorba de inginerii din zona auto. Dar marii producători auto caută să „te agațe” și cu noile tehnologii. Câteodată nu le iese.

Proprietarii de Mercedes au raportat probleme cu aplicația pusă la dispoziție de către gigantul auto deținut de Daimler. Cu ajutorul acesteia, șoferii știau în orice moment unde se află mașina lor, puteau să pornească sau să oprească motorul de la distanță, dar și să o deschidă direct din telefon.

Acum, unii șoferi susțin că aplicația a întâmpinat probleme și a început să le arate informații din alte conturi. Practic, au putut vedea pe telefoane istoricul altor șoferi, datele lor personale și informații despre vehicul.

Probleme de acest fel au apărut vinerea trecută și, după numai câteva ore mai târziu, aplicația a picat. Mercedes a invocat unele lucrări de mentenanță, dar e clar că a fost închisă pentru a nu se descoperi că, de fapt, vulnerabilitățile sunt mai mari.

De ce a dat greș aplicația Mercedes

Aplicația Mercedes s-a dat peste cap
FOTO TechCrunch

Nu este ceva neobișnuit ca noile modele de pe piața auto să vină la pachet și cu diverse aplicații. Numai că nu toți producătorii auto au ingineri pregătiți să gestioneze eventuale hibe de securitate.

De la Mercedes nu te-ai fi așteptat poate, dar iată că s-a întâmplat. Pe măsura ce industria auto s-a tehnologizat, au apărut și astfel de probleme. Și s-a demonstrat că vehiculele high-tech pot fi controlate de la distanță și de persoane rău-voitoare.

În imaginile prezentate de TechCrunch se poate observa cum aplicația Mercedes s-a dat peste cap. Șoferii care au avut aceste probleme au sunat imediat la Mercedes pentru a raporta cele întâmplate. Reprezentanții producătorului i-au sfătuit să șteargă aplicația până când problema va fi remediată.

Astfel de probleme nu sunt noi și nu doar Mercedes se poate confrunta cu ele. O problemă similară de securitate a apărut, în luna august, la aplicația mobilă Credit Karma, o firmă care monitorizează împrumuturile de pe piața bancară. Și acolo, ca și la Mercedes, utilizatorii vedeau conturile altora.

Asta arată, de fapt, că în goana lor după digitalizare și tehnologizare, companiile, indiferent de domeniu, trebuie să facă dovada că au și oameni pregătiți în spate. Mercedes are, mai mult ca sigur, unii dintre cei mai buni ingineri auto din lume. Dar ar trebuie să angajeze și IT-iști dintre cei mai buni.

Citește și: