07 aug. 2019 | 17:33

Percheziţii DNA la sediul Oracle din București. Directorul ar fi luat mită de 870.000 de euro

ACTUALITATE
Percheziţii DNA la sediul Oracle din București. Directorul ar fi luat mită de 870.000 de euro
Andrei Birsan / Bucurestiu meu drag

UPDATE: Directorul Oracle, Sorin Mîndruțescu, este urmărit penal după ce ar fi luat mită aproape 870.000 de euro de la firme IT.

DNA a anunțat că a început urmărirea penală în cazul directorului general al Oracle România, Sorin Mîndruțescu, pentru luare de mită. El este acuzat că ar fi primit mită de aproape 870.000 de euro de la reprezentanții unor firme IT pentru a le face oferte de preț avantajoase pentru produsele Oracle.

Această sumă a fost pretinsă și primită de Mîndruțescu în opt situații, în perioada septembrie 2009 – noiembrie 2013. Banii au fost virați în conturile sale sau în conturile unor firme controlate de acesta.

Pentru el a fost fixată o cauțiune în valoare de 500.000 de euro. Termenul de depunere a cauțiunii a fost fixat pentru data de 9 august 2019.  Ofertele de preț priveau produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, în special licențele IT necesare instituțiilor publice.

După audierile DNA, Sorin Mîndruțescu a spus că este vorba despre „o regretabilă neînțelegere”. El a explicat că „împreună cu avocații vom încerca să aducem în zilele următoare probele necesare pentru a încerca să rezolvăm aceast regretabilă neînțelegere”.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a desfășurat pe 7 august mai multe percheziţii la sediul companiei Oracle din Pipera.

Potrivit primelor informaţii, procurorii au un caz de posibila corupţie în mediul privat, fiind vizată o persoană din conducerea companiei.

Potrivit G4media, ar fi vorba contracte acordate de companie în schimbul unei mite foarte mari, fiind vizat directorul general al Oracle România, Sorin Mândruţescu.

Mai mult, procurorii ar efectua percheziţii şi la reşedinţa acestuia. Perchezitiile au inceput de dimineaţa, de la ora 09:00. Acest dosar ar reprezenta unul dintre rarele cazuri investigate de procurori care vizează acte de corupţie între companii private.

Sorin Mîndruțescu ocupă funcția de Director General Oracle România din februarie 2008, dar lucrează în cadrul companiei americane din 2001.