16 dec. 2019 | 08:40

O actualizare la Google Chrome a pus pe butuci mai multe aplicații de Android: ce trebuie să știi

ACTUALITATE
O actualizare la Google Chrome a pus pe butuci mai multe aplicații de Android: ce trebuie să știi

În nouă din zece cazuri, actualizările anumitor aplicații vin la pachet cu beneficii, remedieri de vulnerabilități, funcții noi și alte lucruri bune. Există însă și excepții, ca în cazul celei mai noi versiuni de Google Chrome.

Pe terminalele cu Android, Google Chrome nu este doar o aplicație pe care o folosești pentru a naviga pe internet. Motorul de afișare al conținutului online din Chrome este folosit de foarte multe aplicații care afișează conținut web. În cazul unor programe, acest detaliu este mai evident decât în cazul altora, dar un lucru este sigur, când se strică Chrome, ai mult mai multe probleme decât ai crede.

Având aceste particularități în vedere, Google se pare că a dat-o de gard pentru utilizatorii de Android, când vine vorba de cea mai nouă versiune a browserului Chrome. Din cauza mai multor rapoarte din piață de problemele la scară largă, gigantul din Mountain View a întrerupt propagarea versiunii de Chrome 79.

Înaintea deciziei radicale, utilizatorii de Android au început să se plângă de faptul că nu mai au acces la datele din interiorul mai multor aplicații pe care le aveau instalate pe telefon. Mulți au crezut că acele informații s-au pierdut. De fapt, au devenit inaccesibile din cauza unei probleme cauzate de Google în framework-ul WebView.

În contextul în care multe aplicații depind de WebView pentru a-ți afișa conținut web, într-o măsură mai mare sau mai mică, problema este una foarte frustrantă. Din păcate, o listă clară cu aplicațiile afectate nu este încă online, dar Twitter Lite este un exemplu de program devenit nefuncțional.

Ca o consecință a acestei situații neplăcute și o urmare logică, cei de la Android Police au sesizat o scădere bruscă a ratingului pe Google PlayStore pentru mai multe aplicații afectate de problema detaliată mai sus. Compania americană caută să rezolve situația cât mai rapid, dar nu există un termen clar pentru remediere. Momentan, soluția este să fii răbdător.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele