Mutarea Digi | RCS-RDS: cum își va crește, peste noapte, numărul de abonați

Mutarea Digi | RCS-RDS: cum își va crește, peste noapte, numărul de abonați

Digi | RCS-RDS e un jucător important pe piața de cablu și internet din România. Iar compania condusă de Zoltan Teszari mai face un pas important pentru a-și consolida această poziție.

Digi | RCS-RDS caută să obțină o poziție consolidată pe piața de internet și cablu din România. Este un jucător dominant, dar vrea mai mult. Deși are o cotă de piață de peste 50% din numărul total de clienți, extinderea e una dintre priorități.

Digi vrea să cumpere grupul AKTA – cel mai mare jucător independent din piața de cablu. La pachet, compania lui Teszari urmărește și preluarea unui jucător mai mic, afiliat AKTA. Tranzacția s-ar ridica la 77 de milioane de euro, potrivit anunțului făcut pe Bursă la sfârșitul săptămânii trecute.

Mai există, însă, un hop: pentru ca această înțelegere să aibă loc trebuie să-și dea acordul și Consiliul Concurenței.

Ce urmărește Digi | RCS-RDS prin preluarea AKTA

Mutarea Digi | RCS-RDS nu este una surpriz[. Compania lui Zoltan Tsezari s-a uitat și spre Telekom România pentru a prelua divizia mobilă. Dar spre filiala din România a Deutsche Telekom se uită și Orange. Așa că Digi caută să-și diversifice opțiunile, tocmai pentru a fi sigură că obține consolidarea dorită.

Tranzacţia urmărită de Digi este una cu o structură complexă, care prevede şi posibilitatea ca RCS&RDS să opereze reţelele AKTA şi ale jucătorului mai mic afiliat în schimbul unei chirii şi achiziţia. Există, însă, mai multe condiții, iar una dintre ele este obţinerea acordului de la Consiliul Concurenţei.

„În baza contractelor, RCS&RDS ar urma să furnizeze un număr de aproximativ 540.000 de servicii de acces la internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă şi telefonie mobilă. Contractele sunt încheiate pentru o durată iniţială de 3 ani, care poate fi prelungită la opţiunea oricăreia dintre părţi pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale plătibile cu titlu de chirie sau preţ de către RCS&RDS în temeiul acestor contracte sunt de maximum 77 milioane euro exclusiv TVA“, potrivit anunțului RCS&RDS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: