07 apr. 2019 | 13:45

iPad mini 2019, supus testului de rezistență: cât de tare se îndoaie

VIDEO ACTUALITATE

Tabletele Apple au devenit din ce în ce mai subțiri și mai firave în ultimii ani, iar consecințele acestui trend se văd în sensibilitatea iPad mini 2019.

Tabletele nu se mai vând ca pe vremuri, sub nicio formă. Chiar și cei care găsesc utiltatea investiției într-o tabletă, ajung să o schimbe atât de rar, încât piața s-a dus foarte tare în jos în ultimii ani. Singura companie care mai face bani din această afacere este Apple, iar motivul este o combinație între puterea brandului, performanță și calitatea construcției.

Din păcate, când vine vorba de ultimele modele de Apple iPad, calitatea construcției a avut semnificativ de suferit. În contextul în care prețul de achiziție nu a scăzut foarte mult, este cel puțin supărător faptul că ultimele iPad-uri se îndoaie foarte ușor.

Prima dovadă a acestui trend a apărut la scurt timp după lansarea celui mai nou iPad Pro de 11 inci. Mulți utilizatori s-au trezit cu tableta un pic îndoită din momentul în care au cumpărat-o. Dacă aplicai un pic de presiune pe ea, rezultate s-au văzut într-un test al celor de la JerryRigEverything de la momentul respectiv.

În contextul în care iPad mini 2019 este cea mai nouă tabletă Apple, a fost supusă aceluiași test destul de agresiv. Deoarece vorbim însă de același aluminiu, doar că într-o formă mai subțire ca niciodată, rezultatele nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră.

Partea bună este că ecranul folosit de gigantul din Cupertino la cel mai micuț iPad rezistă totuși foarte bine la zgârieturi. Panourile de cristal safir sunt singurele un pic mai andurante. Partea surprinzătoare a întregului test apare la îndoire. Deși întreaga tabletă se transformă cu ușurință într-o formă similară cu o banană, ecranul nu s-a crăpat, tableta funcționează în continuare, iar rama pare să fi fost în această formă din prima zi.

E greu de spus dacă această abilitate este lăudabilă sau nu, dar având în vedere că produsul continuă să fie utilizabil după îndoire, o putem trece la plusuri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele