Campania prin care româncele sunt încurajate să facă sport

Campania prin care româncele sunt încurajate să facă sport
Sursa foto: Lukasz Dziegel/Pexels

România nu stă foarte bine la capitolul sport, conform statisticilor din 2017. Aproximativ 63% din românii chestionați au spus că nu fac niciodată sport, ceea ce ne plasează pe locul doi în țările din Uniunea Europeană în privința inactivității, după Bulgaria, Grecia și Portugalia, care se află la egalitate pe primul loc, cu 68%.

Mai mult, românii care fac totuși sport au spus că îl practică acasă, după cum arată HotNews. La nivel european, oamenii chestionați au spus că fac sport în parcuri și spații deschise. De asemenea, românii sunt printre cei mai nemulțumiți oameni din Uniunea Europeană când vine vorba de ce fac autoritățile din țara lor pentru ca populația să facă mișcare, cu un procent de 52% (pe locurile I se află Italia și Polonia, cu 55%, respectiv 53%).

Tocmai pentru că românii nu fac pe cât de mult ar trebui, a luat naștere campania de tip concurs New Fitness Diva. Dubla campioană mondială și europeană la gimnastică aerobică, Anca Surdu, este imaginea campaniei. Ea a intervievat 100 de tinere, dorind să afle ce le face pe ele să se simtă mai frumoase. Răspunsurile au fost diverse, dar au avut însă un numitor comun: sportul. Poate că majoritatea oamenilor din România nu fac sport, dar româncele care fac mișcare spun că asta le face să se simtă frumoase. Dacă vrei să vezi răspunsurile româncelor, poți intra AICI.

Campania New Fitness Diva a fost înființată de compania 4F. Femeile care vor să se înscrie o pot face AICI până pe 3 aprilie. La final vor fi alese 10 femei, care vor beneficia, timp de cinci săptămâni, de sesiuni de coaching, fitness training, ședințe foto și prezentări de modă, sub îndrumarea mentorului Anca Surdu. Mare câștigătoare va deveni ambasadoarea și imaginea companiei 4F.

„Mă bucur să fac echipă cu 4F pentru a promova frumusețea naturală, obținută prin sport și printr-un stil de viață sănătos„, a spus Surdu. „Am vrut să aflăm mai întâi ce le face pe femei să se simtă mai frumoase, așa că am pornit într-o plimbare lungă prin București și am stat de vorbă cu femei de diferite vârste și ocupații. Cele mai multe răspunsuri au confirmat ceea ce credeam deja, femeile din România preferă sportul în locul operațiilor estetice pentru a avea un corp tonifiat și sănătos”.

„Abia aștept să descopăr povestea fiecărei persoane care se înscrie și să le fiu mentor celor 10 finaliste în săptămânile care urmează”, a zis Surdu. „Este o experiență unică și le invit pe toate pasionatele de sport sau pe cele care doresc să facă o schimbare în rutina zilnică, să se înscrie. Nu vor regreta. Sportul chiar este noua frumusețe”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: