Huawei va lansa prima mașină la târgul auto din Shanghai

Huawei va lansa prima mașină la târgul auto din Shanghai
17:30 16.04.2019

Huawei vinde smartphone-uri, echipamente de rețelistică, dar și laptopuri. În viitor va produce și automobile.

Huawei s-a transformat uluitor în ultimii ani și nu mai este o companie necunoscută din China, ci a devenit liderul mondial în domeniul echipamentelor de rețelistică și ocupă locul doi pe segmentul telefoanelor inteligente.

Compania vrea să crească și pe segmentul PC-urilor și în cadrul Mobile World Congress a anunțat noi modele de laptopuri ce urmează să fie comercializate în întreaga lume.

Următorul produs pe care compania ți l-ar putea vinde este un automobil. Compania chineză își încearcă norocul în industria auto și va prezenta primul său prototip de automobil la târgul auto de la Shanghai, ce se va desfășura de pe 16 aprilie până pe 25 aprilie.

Huawei nu este singurul producător de smartphone-uri care vrea să facă mașini

SUV-ul Xiaomi

Luna trecută, Huawei alături de producătorul de mașini Dongfeng au semnat un acord în valoare de 450 de milioane de dolari. Conform acestui acord, Huawei va dezvolta platforme inteligente pentru automobile și va aduce internetul 5G în autoturisme.

În timpul acelei ceremonii a fost arătat un minibus care ar putea fi sau ar putea semăna cu prototipul pe care-l pregătește Huawei.

Cu toate acestea, Huawei nu este singurul producător de smartphone-uri care să intre în lumea autoturismelor. Xiaomi a lansat prima sa mașină în urmă cu câteva zile. Automobilul Xiaomi este un SUV numit Bestune T77 și are 143 de cai putere și poate fi achiziționat doar în China. Motorul este de 1,2 litri și mașina cântărește 1455 de kilograme. Bestune T77 va fi disponibil în șase versiuni și prețul de pornire ar fi de 13.000 de dolari. Poate în viitor va fi adus și în Europa.

De asemenea, s-a vorbit foarte mult și despre Apple și despre posibilitatea ca firma americană să lucreze la un automobil autonom, însă detaliile despre acest proiect sunt puține.

Sursa: Android Pit