Huawei are ușa deschisă în Franța pentru 5G și asta ar putea să deranjeze

Huawei are ușa deschisă în Franța pentru 5G și asta ar putea să deranjeze

Franța, alături de alte state membre ale Uniunii Europene, se pregătește să implementeze noua tehnologie 5G. Iar îngrijorările legate de chinezii de la Huawei par să nu fie luate în seamă la Paris.

Huawei se află în centrul unui scandal de proporții după ce SUA au cerut partenerilor să nu colaboreze cu compania chineză. Motivul ar fi legat de riscurile la care sunt expuse țările care implementează tehnologia 5G prin intermediul echipamentelor chinezilor. Compania a fost acuzată că spionează în favoarea Guvernului de la Beijing, deci securitatea națională ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

La nivel european, nu s-a trasat încă o o strategie comună – dacă să se colaboreze sau nu cu Huawei, adică să se urmeze direcția dată de americani. Motiv pentru care deciziile s-ar putea lua, deocamdată, la nivel de țară. Germania dădea semne că nu va asculta de americani. Acum a venit și rândul Franței.

Franța nu va respinge Huawei în cazul 5G

Franța a anunțat că nu va urma sfaturile date de SUA și nu va exclude gigantul chinez de la Huawei de la licitațiile pentru implementarea rețelei 5G. Parisul insistă, însă, că toate echipamentele vor fi analizare riguros, tocmai pentru ca francezii să fie siguri că nu există riscuri legate de securitatea națională. Dar e un semnal de îngăduință față de compania chineză și, în același timp, de sfidare la adresa SUA.

Nu luăm în vizor niciun operator. Guvernul nu va exclude pe nimeni„, a transmis adjunctul ministrului Economiei din Franța.

În prezent, sunt trei giganți telecom care activează pe piața din Hexagon și care produc echipamentele necesare implementării 5G: Huawei, care are o cotă de piață de 25%, Nokia și Ericsson. Samsung nu a intrat încă pe piața franceză, deși compania se arăta interesată de acest lucru.

E o perioadă în care toate statele membre caută să implementeze cât mai repede tehnologia 5G. E și cazul României. Autoritățile de la București, însă, au amânat licitațiile pentru anul viitor. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: