Grapini, ironizată pe Facebook după gafa stupidă cu „Letiția”

Grapini, ironizată pe Facebook după gafa stupidă cu „Letiția”
Sursa foto: Colaj: imaginea folosită de agenția Vola pe pagina de Facebook / imagine cu Maria Grapini via contul ei de Facebook

Încă o zi, încă un moment în care românii își amintesc că Maria Grapini nu știe gramatică sau geografie. Ocazia de acum a fost cu „Letiția”, o țară inexistentă.

E 2019, dar asta nu contează, pentru că Maria Grapini, europarlamentar, face greșeli gramaticale și de orice altceva ca și când ar fi 2015. De data aceasta, în loc de Letonia, a inventat țara „Letiția”. Chiar dacă ea nu există, agenția de turism Vola a profitat de-ocazie ca să dea un mesaj contextual pe pagina de Facebook.

„Lucruri interesante despre Letiția”, țara proaspăt inventată de Maria Grapini

  1. Are tot ce dorești să găsești la o țară de poveste: râuri, cascade, mii de lacuri, păduri întinse și verzi și multe plaje.
  2. Oamenii își iubesc atât de mult capitala (Rigla), încât o numesc Parisul din Nord.
  3. Are 4 parcuri naționale, 42 de parcuri naturale, 260 de rezervații naturale, 355 de monumente naturale, 24 micro rezervații și o biosferă. Toate protejate prin lege.
  4. În această țară, media înălțimii femeilor este de 1,70 m. Sunt foarte înalte și foarte frumoase, cu trăsături de fotomodele. Imaginați-vă meciurile de baschet cum or fi!
  5. Jākobs Jufess a fost originar de acolo. Prin anul 1870 a fost rugat să facă o pereche de pantaloni pentru un tăietor de lemne. Să fie ceva trainic. Așa au apărut jeanșii.
  6. Una dintre cele mai populare atracții turistice? Să petreci o zi în închisoare!
  7. Au o companie aeriană care a avut ideea, la un moment dat, să-i pună pe pasageri să își facă singuri de mâncare în avion.

Acestea sunt punctele forte ale Letoniei, așa cum le-a recomandat Vola. Maria Grapini, până acum, foarte probabil a aflat că Letiția nu există. Chiar și așa, da, încă e 2019 și abia am început anul. Foarte probabil, până la finalul lui 2019, va fi un război pe gramatică și pe moarte între Viorica Dăncilă și Maria Grapini pe cine reușește s-o dea de gard mai bine. Până acum, lupta este cel puțin strânsă.

Citește și:
Etichete: