24 apr. 2019 | 09:27

De ce Samsung Galaxy Fold, telefon de 2000 de euro, se strică așa de repede?

ACTUALITATE
De ce Samsung Galaxy Fold, telefon de 2000 de euro, se strică așa de repede?

Samsung a anunțat primul telefon pliabil, dar  acesta a fost retras înainte să ajungă în mâinile clienților. De ce Galaxy Fold este atât de fragil și de ce se strică așa de repede?

Telefonul pliabil ar fi trebuit să fie lansat oficial la finalul lunii aprilie, însă Samsung a retras Galaxy Fold, în urma problemelor apărute. Totuși, compania nu a anunțat o altă dată de lansare pentru dispozitiv.

Întregul scandal cu Galaxy Fold a început după ce mai mai multe telefoane de test s-au stricat în mâinile jurnaliștilor, vloggerilor și altor testeri din diferite colțuri ale lumii. Inevitabil, a apărut și întrebarea: „De ce s-au stricat aceste telefoane?”. Cum de un telefon de două mii de euro este atât de fragil?

Kevin Purdy de la iFixit a examinat problemele de care s-au lovit jurnaliștii și bloggeri de tehnologie, care au primit noul Galaxy Fold pentru teste, și a încercat să explice de ce Samsung Galaxy Fold este atât de fragil.

De ce Samsung Galaxy Fold se strică așa de repede?

Pe scurt, el subliniază câteva elemente ale noului telefon ce ar putea fi puncte slabe:

  • Samsung Galaxy Fold are un ecran OLED, iar acest tip de ecran este foarte fragil dacă nu este acoperit cu un material puternic precum Gorilla Glass. Ecranul lui Fold este acoperit doar cu o folie de plastic ce poate fi dată jos destul de ușor. Era normal să apară probleme.
  • Chiar și cele mai mici particule de praf pot afecta ecranele OLED, iar Fold are multe zone pe unde praful ar putea să intre. Niciun buzunar de pe planetă nu este lipsit de scame și cum telefoanele stau de obicei în buzunare, Samsung ar fi trebuit să se gândească la o soluție pentru acestă problemă.
  • Treaba cu folia protectoare de pe Galaxy Fold nu este vina Samsung, însă îți arată când de sensibile sunt ecranele OLED dacă nu sunt protejate.
  • Înainte de lansare, Samsung a scos un clip video în care puteam vedea cum Fold era deschis și închis, fără încetare, de mâini robotice. Odată cu acest video a apărut și informația cum că telefonul ar rezista la 100 de plieri pe zi, timp de cinci ani. Totuși, Samsung nu pare să fi luat în considerare factorul uman și faptul că oamenii nu folosesc telefoanele în aceiași parametri ca roboții.

Într-un final, nu vom ști sigur care a fost problema și nu cred că Samsung va da un răspuns clar în acestă privință. Rămâne de văzut dacă Galaxy Fold va mai fi lansat la o dată ulterioară sau va rămâne în istorie ca un eșec.