Funcția din Google Maps pe care ai vrea-o și pe Waze

Funcția din Google Maps pe care ai vrea-o și pe Waze

Google Maps și Waze sunt frați vitregi după achiziția făcută de gigantul american. Numai că nu-ți pun la dispoziție aceleași funcții.

Dacă ești șofer și te deplasezi des cu mașina prin zone aglomerate e posibil să fi apelat măcar o dată la Google Maps sau Waze. Fie că nu cunoșteai o adresă, fie că doreai să eviți zonele aglomerate, aceste aplicații îți fac viața mai ușoară în trafic.

Numai că părerile sunt împărțite: unii preferă Waze pentru că are mai multe funcții și informații în timp real, alții merg pe Google Maps care poate părea mai intuitiv. Câteodată cele două aplicații împrumută una de la cealaltă. Iar Google Maps tocmai ce a venit cu o funcție nouă pe care poate ți-ai dori-o și pe Waze.

Google Maps ia fața Waze cu o nouă funcție

Industria auto virează spre modele electrice, așa că era normal ca și Google Maps să simtă momentul și să vină cu o funcție ajutătoare. Așa cum îți arată acum cea mai apropiată benzinărie, aplicația Google va indica și stațiile de încărcare. Adică acele puncte unde-ți „bagi” mașina electrică în priză.

Infrastructura pentru electrice nu e pe deplin pusă la punct, dar e clar că viitorul e în această direcție. Așa că Google Maps vrea să fie pregătit.

 

Găsirea celei mai apropiate stații de încărcare poate deveni extrem de urgentă în unele momente. Și deși mai sunt aplicații care oferă funcții pe această zonă, nu toate înglobează toate tipurile de stații de încărcare. Iar hărțile oferite de gigantul american exact asta vor face: te vor ajuta să găsești cea mai apropiată stație de încărcare potrivită pentru modelul tău de mașină electrică.

E posibil ca această nouă funcție să se regăsească în curând și pe Waze. Numai că se așteaptă momentul potrivit. Adică cel în care stațiile de încărcare a mașinilor electrice se vor găsi la tot pasul, iar aceste modele vor fi adoptate la scară largă.