Ford și Microsoft rezolvă problema traficului cum n-o va face Firea vreodată

Ford și Microsoft rezolvă problema traficului cum n-o va face Firea vreodată

Ford și Microsoft au un parteneriat neobișnuit al cărui scop final este reducerea problemelor cu traficul pe care marile orașe le au.

Traficul este o problemă majoră în foarte multe orașe de pe planetă. O rezolvare a acesteia ar putea-o reprezenta calculatoarele cuantice. Compania producătoare de mașini spune că are dovezi care arată că această tehnologie poate fi folosită pentru îmbunătățirea transportului.

Astfel, Ford și Microsoft și-au dat seama o modalitate prin care pot să profite de tehnologia revoluționară.

Totuși, e important de notat că nu va folosi calculatoare cuantice propriu-zise, ci algoritmi inspirați de această tehnologie. Algoritmii cuantici for fi reconfigurați pentru a rula pe computere tradiționale. Faptul că aceștia sunt inspirați de tehnologia pe care o folosesc computerele cuantice le va permite cercetătorilor să proceseze simultan mai multe date. Astfel, vor găsi rezolvări la probleme complexe, de tipul cum să direcționezi mii de vehicule simultan pentru a decongestiona traficul în orașe.

Cum vor încerca Ford și Microsoft să rezolve problema traficului

Microsoft a dezvoltat o metodă prin care poate imita comportamentul cuantic pe computerele tradiționale. Din 2018, a început să lucreze cu compania producătoare de mașinipentru a vedea cum această abordare ar putea ajuta la rezolvarea problemelor din lumea reală de astăzi.

Ken Washington, directorul tehnic Ford, dă un exemplu sugestiv prin care poți înțelege mai bine inițiativa. Imaginează-ți o familie care se pregătește pentru muncă și pentru școală având o ore de plecare similare. „Dacă o aplicație individuală de planificare a zilei ar oferi fiecărei persoane cea mai rapidă cale de a fi gata de plecare, probabil că ar exista un blocaj la baie. acum imaginează-ți asta la o scară mai mare, o familie de mii de persoane”, spune acesta.

În mod similar, software pentru trafic ar putea lua în considerare toate rutele solicitate de șoferi. Apoi va optimiza sugestiile rutelor pentru a minimiza numărul de mașini care împart drumul în același timp.

Citește și:
Sursa: cnet