Ford Mustang intră într-o altă eră: cum arată SUV-ul electric ce se vrea rivalul Tesla

Ford Mustang intră într-o altă eră: cum arată SUV-ul electric ce se vrea rivalul Tesla

Ford Mustang este un model iconic al constructorului auto american. Și acum intră într-o nouă eră.

Poate că asociezi seria Mustang de la Ford cu James Bond. Îți mai aduci aminte scena celebră din „Diamonds Are Forever”, din 1971, în care James Bond (interpretat de Sean Connery) conducea un model clasic Mustang pe străzile din Las Vegas? Era un model Mach 1 roșu, cu interior de piele roșie și neagră.

Ei bine, modelul iconic al celor de la Ford a rezistat vremurilor și acum vine într-o variantă 100% electrică. Se numește Ford Mustang Mach-E și este un SUV. Cel puțin așa susțin inginerii Ford. Pentru că fanii seriei Mustang susțin că acest model ar putea fi încadrat mult mai bine în gama crossover.

Cum arată Ford Mustang Mach-e, posibil rival al Tesla

for mustang mach e

Modelul Mustang Mach-E GT Performance e pariul celor de la Ford în industria electricelor. Are două motoare electrice și poate dezvolta până la 459 de cai putere. Model 3 de la Tesla, de exemplu, are o putere de 450 de cai putere, iar tehnologia de pe această mașină va sta la baza Model Y, SUV-ul pe care Elon Musk se pregătește să-l lanseze, cel mai probabil, anul viitor.

Modelul electric Ford Mustang are, în loc de consolă, un display mare cu touch scrren, de care e atașat un buton similar celui de volum, prin care poți să navighezi. Inginerii Ford au explicat și de ce modelul este unul special. Spre deosebire de alte autoturisme electrice, Mach-E are un sistem audio care-l diferențiază clar de tot ce e pe piață la acest moment. Sunetul este foarte important într-un Mustang și cei de la Ford n-au vrut să se dezică de acest lucru, așa că au creat unul artificial.

Acesta poate fi auzit atât în interior, cât și în exterior și crește pe măsură ce șoferul apasă pedala de accelerație. E ca și cum ai conduce un Mustang cu un motor clasic. Doar că e un model electric.

ford mustang mach e 2

Pentru Ford Mustang Mach-E vor fi trei modele de condus: Whisper, Engaged și Unbridled. Fiecare vine cu propriul sunet pentru o experiență inedită, susțin reprezentanții Ford.

Mustang Mach-E va fi construit în Mexic și va fi lansat în toamna anului 2020.  GT Performance Edition va fi lansat în primăvară lui 2021. Prețul de pornire pentru versiunea standard va fi de 45.000 de dolari, iar cel mai scump model se va duce până în 60.000 de dolari. Prețurile sunt similare cu cele anunțate pentru modelul Y de la Tesla, care variază între 47.000 și 60.000 de dolari.

Ford caută, așadar, să rivalizeze cu marca lui Elon Musk pe acest segment. 

Citește și: