Probleme la Ford: peste 100.000 de mașini, rechemate din cauza centurilor

Probleme la Ford: peste 100.000 de mașini, rechemate din cauza centurilor

Rechemările în service ale mașinilor sunt destul de comune, dar Ford are acum o problemă destul de mare legată de siguranța vehiculelor sale.

Problemele cu care Ford se confruntă în momentul de față sunt legate de siguranța pasagerilor dintr-o mașină și, mai exact, privesc centurile de siguranță. Două modele de mașini ale companiei au nereguli în acest sens. Este vorba despre Ford Fusion și Lincoln MKZ. Peste 100.000 de mașini vor fi rechemate în service pentru a fi reparate.

Totuși, nu toate vehiculele sunt afectate, ci doar cele din anul 2015, produse între 1 august 2014 și 30 ianuarie 2015. Astfel, dacă ți-ai cumpărat vreunul dintre cele două modele în acea perioadă, ar trebui să fii atent la centurile de siguranță.

Ce nereguli au fost găsite la mașinile Ford

Centura de siguranță este principala modalitate de protecție atunci când circuli cu mașina, așa că e extrem de important ca acestea să funcționeze perfect. Totuși, mașinile producătorului de mașini au ceva probleme în acest sens.

Ford spune că neregulile se află la nivelul dispozitivului de pretensionare al centurii de siguranță. Astfel, acesta este mai predispus degradării și, cu timpul, ar putea să nu fie suficient de dur pentru a permite centurii să rămână blocată și pentru a proteja astfel pasagerii în cazul unei coliziuni. Motivul pentru care această componentă s-ar degrada o reprezintă expunerea la căldură. Astfel, compania spune că acest lucru ar putea crește considerabil riscul ca pasagerii să sufere răni.

Rezolvarea problemei pare să nu fie deloc complicată. Astfel, proprietarii modelelor Ford Fusion și Lincoln MKZ afectate vor trebui să meargă la reprezentanțe, unde tehnicienii vor aplica un strat protector. Acesta este menit să protejeze cablul din componența sistemului de pretensionare.

Compania nu a anunțat exact când aceste rechemări vor avea loc, dar menționează că proprietarii acestor modele de vehicule ar trebui să fie atenți la corespondență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: