Femeia care a fost în comă zeci de ani, dar a supraviețuit. Cum s-a întâmplat „miracolul”
În 1991, o femeie din Statele Unite ale Americii a fost implicată într-un accident care a lăsat-o cu grave leziuni pe creier și într-o comă de decenii întregi.
Femeia, Munira Abdulla, avea 32 de ani pe atunci. Doctorii erau convinși că aceasta nu își va mai recăpăta vreodată cunoștința. Cu toate astea, la aproape trei decenii de când și-a pierdut cunoștința, femeia a dat semne că și-ar reveni când a rostit numele fiului său. Povestea femeii a uluit pe toată lumea, mulți spunând că trezirea ei din comă a fost un miracol.
Abdulla nu a fost mereu într-o stare vegetativă (adică să nu fie conștientă de sine și de mediul înconjurător), ci mai degrabă a avut un minim de simț al cunoștinței, după cum arată The National. Femeia a dat semne intermitente de că ar fi conștientă, chiar dacă foarte slabe, care i-au sporit semnificativ șansele de a se recupera complet.
Statul ei în comă a devenit un fel de miracol
Recuperarea femeii nu a fost pe deplin un miracol. Înainte să se trezească, ea a fost mutată la un centru specializat, unde a primit mai multe tratamente, cum ar fi operații ale membrelor, terapie fizică și un control mai bun al epilepsiei. Cu toate astea, articolele din mass-media au popularizat mai degrabă teoria miracolului despre această comă, popularizată de fiul ei.
Acesta a spus că mama lui și-a recăpătat cunoștința la puțin timp după ce el a avut o discuție aprinsă lângă patul unde aceasta zăcea. „A simțit că sunt în pericol, ceea ce i-a cauzat un șoc”, a spus el pentru The National.
Rămân totuși mai multe întrebări fără răspuns. A fost Abdulla conștientă în toți acești ani? Cum se va ajusta ea la lumea modernă după perioada de comă? I-ar fi fost mai bine dacă familia ei ar fi decis să o lase să moară din cauze naturale, în loc să rămână conectată la aparate? Pentru a afla răspunsul la ele, trebuie să avem răbdare să aflăm cum se va desfășura în continuare povestea femeii.