17 ian. 2019 | 18:02

Motorul de căutare care renunță la Google ca să fii anonim pe internet

ACTUALITATE
Motorul de căutare care renunță la Google ca să fii anonim pe internet

În timp ce majoritatea persoanelor cu acces la internet de pe mapamond folosesc Google pentru a găsi informații despre diverse subiecte, există un public din ce în ce mai numeros pentru DuckDuckGo.

Google este de departe cel mai popular motor de căutare. Amatorii de securitate sporită și intimitate online optează însă pentru DuckDuckGo. Acesta din urmă nu îți urmărește fiecare click pe care îl dai pe internet și nu îți servește reclame în funcție de activitatea ta anterioară online. Creatorii săi se mândresc cu accentul pe confidențialitatea datelor.

Pe de altă parte însă, din cauza lipsei unu buget comparativ cu cel al Google, DuckDuckGo vine însă la pachet cu câteva compromisuri pe partea de funcționalitate. Dacă vrei să găsești un anumit site, nu vei întâmpina niciun fel de probleme. Dacă îți dorești însă să creezi un traseu între două puncte pe o hartă, opțiunile puse la dispoziție nu se comparau cu cele ale gigantului din Mountain View.

Până de curând, DuckDuckGo se baza pe OpenStreetMap pentru a oferi servicii cartografice utilizatorilor săi. În 2019 însă, va face trecerea la hărțile oferite de Apple Maps. În contextul în care gigantul din Cupertino reprezintă o altă companie care pune accent pe intimitate utilizatorilor și refuză să monetizeze datele posesorilor de iPhone, iPad sau Mac, parteneriatul dintre cele două companii este departe de a părea ciudat.

Chiar și în aceste condiții însă, creatorii DuckDuckGo au ținut să menționeze că IP-ul utilizatorilor de Apple Maps prin intermediul respectivului motor de căutare nu va fi partajat cu Apple. ”Pentru căutări locale, în care locația ta aproximativă este trimisă către noi de browserul tău, o ștergem imediat după ce ți-ai obținut informațiile dorite. Ești în continuare anonim în momentul în care efectuezi o căutare pe o hartă sau o investigație de adresă prin intermediul DuckDuckGo.” au declarat creatorii motorului de căutare într-un comunicat oficial.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele