Cum activezi roamingul la Digi, telefonia celor de la RCS RDS, Orange și Vodafone. Metoda fără bătăi de cap

Cum activezi roamingul la Digi, telefonia celor de la RCS RDS, Orange și Vodafone. Metoda fără bătăi de cap

Activarea serviciului de roaming este un pas important atunci când pleci din țară, iar Digi îți oferă mai multe modalități prin care poți face asta.

Ca să poți folosi rețeaua mobilă sau pentru a avea acces la internet atunci când părăsești granițele țării ai nevoie mai întâi să activezi serviciul de roaming. Modalitățile sunt mai multe: fie poți suna la *777, fie poți merge direct în magazinele Digi pentru a-ți activa serviciul de roaming.

Totuși, în cazul în care uiți să faci asta înainte să părăsești România, opțiunea este disponibilă și online. Astfel, abonații Digi pot activa serviciul de roaming internațional direct din contul Digi.

Pașii sunt simpli și ai nevoie doar să te conectezi în contul tău de client. Apoi vei merge la secțiunea „Serviciile Mele”, după care vei apăsa „Digi Mobil”. Vei alege apoi numărul tău de telefon și vei selecta activarea roamingului de voce sau de date. Urmează apoi pașii „Configurează” și „Activează”.

Cum activezi serviciul de roaming în rețelele Digi, Orange și Vodafone

Partea bună pentru abonații tuturor operatorilor e că își pot activa serviciul chiar și după ce au părăsit deja granițele României, direct din site sau aplicație.

Pentru cei abonați la Vodafone, operatorul de rețea are și aici mai multe variante prin care poți activa serviciul de roaming. Poți alege una dintre următoarele:

  • din contul tău My Vodafone
  • prin intermediul aplicației My Vodafone
  • apelând *100#
  • apelând *222

În cazul abonaților Orange, activarea serviciului de roaming nu diferă mult față de cea de la Digi. Aceasta se poate face astfel:

  • fie din Contul tău online, secțiunea Servicii > internaţional şi roaming şi selectează activează sau dezactivează în funcție de starea serviciului pentru numărul de telefon pe care îl doreşti
  • fie din aplicația Contul meu (Android si iOS).
    prin apel gratuit *100# – ramura Roaming, internațional și mesagerie vocală
  • prin apel gratuit la Serviciul Clienți – 300
  • în orice Orange Shop
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: