De ce vor parlamentarii români să scape de Dacia Logan

De ce vor parlamentarii români să scape de Dacia Logan

Dacia e folosită în mai multe instituții din România, după cum ai văzut și la Poliție. Acum, parlamentarii din Camera Deputaților vor mașini noi. E vorba, deocamdată, de 15 modele 4×4.

Parlamentarii din Camera Deputaților vor să cumpere 15 mașini, toate cu tracțiune integrală. În acest sens, au anunțat o licitație deschisă, iar suma maximă e de 1.136.974 lei. Asta înseamnă aproximativ 240.000 de euro, adică mașini de circa 16.000 de euro bucata. E posibil ca cea mai bună versiune să fie o Dacia Duster.

Până să fie încheiată această licitație, trebuie să știi că această cameră a Parlamentului are în parcul auto 104 automobile. Au fost cumpărate în 2005, 2013 și 2016. Cele 15 mașini de acum ar avea rostul înnoirii parcului auto. Toate trebuie să fi fost produse în 2019.

Cele mai vechi mașini de la Camera Deputaților sunt Dacia Logan

În prezent, Camera Deputaților are în parcul auto 62 de mașini Dacia Logan cumpărate în 2005. Apoi, în 2013 a cumpărat 50 de autoturisme Dacia Duster, iar în 2016 au mai fost adăugate două Dacia Dokker.

Conform mențiunilor din caietul de sarcini al licitației, modelele Dacia Logan au un grad avansat de uzură. Unele dintre aceste autoturisme au fost retrase din circulație.

„Pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară întinerirea parcului și achiziționarea de autoturisme noi”, se mai arată în caietul de sarcini din anunțul în SEAP. Odată cu achiziția, aceste autoturisme noi vor ajuta la desfășurarea activității Camerei Deputaților în condiții optime și „satisface cerințele instituției”. Și vor duce la înlocuirea acelor modele Dacia Logan vechi.

Anunțul de participare la licitație a fost publicat pe 25 septembrie. Data limită pentru depunerea intențiilor de participare la licitație este 21 octombrie. Contractul de achiziție pentru cele 15 autoturisme va fi încheiat pe o perioadă de doi ani, fără posibilitate de reînnoire. Ca fapt divers, primele modele Logan au ajuns pe străzi în 2004.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: HotNews