Dacia și pretențiile ca să nu plece din România: programul Rabla și șosele ca-n Occident

Dacia și pretențiile ca să nu plece din România: programul Rabla și șosele ca-n Occident

Dacia plănuiește să-și mărească semnificativ investițiile anul acesta, dar Guvernul trebuie să asigure continuitatea programului Rabla și dezvoltarea infrastructurii. Altfel, România poate pierde foarte ușor una dintre cele mai importante industrii.

Este avertismentul directorului general al Dacia, Christophe Dridi, care nu amenință, pur și simplu asta este realitatea. România nu a fost deloc scoasă din noroaie, cum afirmă premierul. Dimpotrivă. sectorul infrastructură se adâncește tot mai mult în mocirlă.

„Guvernul trebuie să se concentreze pe soluţii concrete. Dincolo de autostrada Piteşti-Sibiu (care este la stadiul de proiect de cel puţin zece ani – n.r.), avem nevoie de investiţii concrete în drumurile şi podurile actuale, sunt poduri cu probleme în Argeş spre exemplu, dincolo de drumul dintre Piteşti şi Câmpulung Muscel. Avem nevoie de măsuri concrete în jurul uzinei, vorbim de eficienţa măsurilor concrete implementate rapid”, a declarat directorul general al Dacia.

Nicio industrie auto nu poate prospera într-un stat unde infrastructura este precară, iar programele de înnoire a parcului auto sunt slabe sau inexistente.

„Condiţia ca România să rămână centru de gravitaţie al Dacia este ca Renault să realizeze această investiţie de 800 mil. euro. Renault poate decide să reducă investiţia dacă lucrările de infrastructură sau programul Rabla nu vor continua”, a mai spus acesta, citat de Ziarul Financiar.

„Trebuie să înţelegem importanţa programului Rabla. Anul trecut 50.000 de maşini s-au vândut prin acest program. Anul acesta, dacă vrem să urmărim estimările de volum în România, va trebui ca numărul tichetelor să crească la 60.000. Şi este şi mai important să înceapă în martie programul deoarece producţia uzinei este stabilită conform unui program.”

Programele Rabla și Rabla Plus ar trebui să înceapă de luna viitoare, ca să fie în conformitate cu perioadele de producție ale companiei. Dar, cum Guvernul Dăncilă are tendința să tergiverseze deciziile, iar Klaus Iohannis să respingă propunerile aberante ale Gubernului. Nimic nu trebuie să te surprindă.

Până atunci, te poți înscrie aici pentru a afla oferte personalizate despre mașina Dacia pe care ți-o dorești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: