Dacia papamobil: cum ar putea mașina românească să-l ajute pe Papa

Dacia papamobil: cum ar putea mașina românească să-l ajute pe Papa

Dacia va face istorie în momentul vizitei Papei Francisc în România. Suveranul Pontif se va plimba cu un papamobil fabricat de grupul Dacia-Renault.

Dacia papamobil nu e glumă, va fi realitate și ai toate motivele să fii mândru de mașina românească.

Dacia papamobil pentru Suveranul Pontif

România are șansa să se remarce mai mult decât ai fi crezut în timpul vizitei istorice a Papei Francisc de la începutul verii. Dacia ar putea fi din nou mașina vedetă care-l va plimba pe papă prin mulțimea de credincioși.

Spun din nou pentru că în 2016, în timpul vizitei de trei zile în Armenia, Papa Francisc a avut la dispoziție un autoturism Dacia Logan.

De data asta, Dacia-Renault va face două papamobile pentru Suveranul Pontif.

„Tot ceea ce ne dorim e să transmitem mesajul că Iaşul şi România sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvăluire, papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România”, a declarat Mihai Chirica, primarul din Iași, în conferinţa de presă organizată de Dieceza Romano-Catolică Iaşi.

Măsuri de securitate de proporții regale pentru Papa Francisc

Pelerini din toată țara vor putea merge la Iași până pe 1 iunie pentru a-l vedea pe papă. Compania de Transport Public le va pune la dispoziție 150 de autobuze care vor circula pe un traseu special.

„Fiecare parohie va avea un cod de culoare şi va şti unde trebuie să ajungă. Vom încerca să ţinem controlul celor care vor fi acolo. Cei care cred că vom fi exageraţi, nu vom fi exageraţi. Toate forţele de ordine şi de pază vor participa la eveniment. Nu ştiu care va fi efectivul lor. Estimăm că vor fi aproape cinci kilometri de gard de protecţie. Nu s-a mai întâmplat vreodată aşa ceva şi, dacă nu există garduri în tot Inspectoratul Jandarmeriei Române, le vom găsi. Avem primele 400 garduri deja fabricate, mai împrumutăm, căutăm şi în alte zone din Europa. Este o vizită importantă şi trebuie luate toate măsurile de siguranţă”, a mai spus Chirica.

Vizita oficială a Papei Francisc în România va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie. Prima ieșire publică o va avea pe 1 iunie la Iași, apoi, pe seară, va pleca cu avionul spre București.

Accesul în zona centrală a Iașiului va fi controlat, nu se va pătrunde cu obiecte contondente, umbrele, sticle sau lichide. De asemenea, va fi organizată o zonă de camping pentru cei care vor dori să stea în Iaşi mai mult timp şi nu au mai găsit locuri de cazare. Totodată, vor fi înfiinţate şi centre de informare atât în interiorul oraşului, cât şi în exterior.

Papa le va vorbi credincioşilor de pe o scenă de peste 50 de metri care va fi amplasată în faţa Palatului Culturii, în faţa statuii lui Ştefan cel Mare. În faţa scenei vor fi scaunele pe care vor sta o parte dintre invitaţi. Pelerinii din ţară şi din străinătate vor fi împărţiţi în opt zone, iar în tot oraşul vor fi amplasate ecrane panoramice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: hotnews