Curs BNR care te bucură: avem un curs valutar cu scădere pentru euro

Curs BNR care te bucură: avem un curs valutar cu scădere pentru euro

Avem un nou curs BNR pentru valutele în care probabil ai credite sau îți plătești facturile. Există însă și-o veste bună odată cu acest curs valutar comunicat pe 4 martie.

Curs BNR comunicat pe 4 martie: la ce curs valutar cumperi euro și dolar

Acest curs BNR a fost comunicat pe 4 martie și e valabil pentru tranzacțiile care se derulează pe 5 martie, conform Băncii Naționale a României. Pe baza acestui curs valutar îți poți face o idee despre cum se simte economia din România în raporte cu monedele puternice.

Curs BNR pentru euro: 1 euro = 4,7397 lei (în scădere cu 0,0036)

Curs valutar pentru dolar: 1 dolar = 4,1815 lei (în creștere cu 0,0108)

Curs BNR pentru francul elvețian: 1 franc = 4,1769 lei (în creștere cu 0,0016)

Curs valutar pentru liră sterlină: 1 liră = 5,5312 lei (în creștere cu 0,0106)

Orice curs valutar comunicat de BNR trebuie luat ca un indice de referință. Casele de schimb valutar și alte entități de tip exchange practică prețuri proprii. Acest curs BNR te ajută să îți dai seama cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață.

Cum se calculează un curs valutar și ce înseamnă curs BNR

Orice curs este comunicat de către Banca Națională a României în fiecare zi bancară, în jurul orei 13. Acesta este valabil pentru ziua următoare, implicit pentru toate tranzacțiile care urmează să fie făcute în ziua următoare.

Astfel, cel valabil pe 5 martie a fost comunicat pe 4 martie.

Mai trebuie să știi că, pe 25 ianuarie, euro a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa leului: 4,7648 lei.

În momentul în care e comunicat un curs, e de așteptat ca în piața liberă prețurile să crească sau să scadă. Sigur, creșterile sunt mari, scăderile sunt mici. Sunt însă vești proaste acum pentru cei cu rate în franci elvețieni. Totodată, cei mai mulți au facturi la operatori telecom în euro, așa că orice creștere e sensibilă. Cum e sensibilă și pentru ratele în euro.