Curs BNR: euro se duce în sus. Cât costă euro, dolarul la noul curs valutar

Curs BNR: euro se duce în sus. Cât costă euro, dolarul la noul curs valutar

Pentru 14 martie, la curs BNR, euro e în creștere. Mai jos găsești curs valutar și pentru alte valute puternice din lume și Europa.

Curs BNR pe 14 martie: curs valutar cu euro în creștere și dolar în scădere

Curs BNR pentru euro: 1 euro = 4,7632 lei (în creștere cu 0,0064)

Curs valutar pentru dolar: 1 dolar = 4,2175 lei (în scădere cu 0,0040)

Curs BNR pentru francul elvețian: 1 franc = 4,1920 lei (în creștere cu 0,0082)

Curs valutar pentru lira sterlină: 1 liră = 5,5463 lei (în scădere cu 0,0055)

Curs valutar între euro și dolar: 1 euro = 1,1294 dolari (în creștere cu 0,0026 pentru dolar)

În ceea ce privește evoluția din ultimele săptămâni, euro a ajuns acum la cel mai mare curs valutar din ultimele săptămâni. Cu acest curs BNR vedem că dolarul, per total, e în scădere, dar e departe de minimul atins pe 7 martie.

Acest curs BNR te ajută să evaluezi cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață și în ce direcție se duce economia. Nu mai suntem, din fericire, în perioada cu fluctuații mari pentru leu, dar nici așa nu stă prea bine față de monedele puternice.

Cum e stabilit un curs BNR care ajunge să fie de referință pentru orice curs valutar

Despre acest curs valutar de azi trebuie să știi că orice curs este comunicat de către Banca Națională a României în fiecare zi bancară, în jurul orei 13. Acesta este valabil pentru ziua următoare, implicit pentru toate tranzacțiile care urmează să fie făcute în ziua următoare. Pentru weekend, cursul e comunicat în vinerea de dinaintea celor două zile.

Orice curs valutar comunicat de BNR trebuie luat ca un indice de referință. Casele de schimb valutar pe care le găsești în oraș și la care mai schimbi uneori practică prețuri proprii. Acest curs te ajută să îți dai seama cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: