Curs BNR: cât e euro azi, 15 martie. Vești proaste pentru români

Curs BNR: cât e euro azi, 15 martie. Vești proaste pentru români
07:58 15.03.2019

Avem un curs valutar oficial pentru 15 martie și n-o să-ți pară prea bine. Acest curs BNR e valabil toată ziua și euro încă se duce în sus.

Înainte să vezi ce curs BNR ai pentru euro, dolar și nu numai, trebuie să știi cum a evoluat euro. Evoluția din ultimele săptămâni ne arată că, odată cu acest curs valutar, euro a ajuns acum la cel mai mare nivel din ultimele săptămâni. Cu acest curs BNR vedem că dolarul, per total, e în scădere, dar e departe de minimul atins pe 7 martie.

Curs BNR pe 14 martie: curs valutar cu euro în creștere și dolar în scădere

Curs BNR pentru euro: 1 euro = 4,7640 lei (în creștere cu 0,0008)

Curs valutar pentru dolar: 1 dolar = 4,2131 lei (în scădere cu 0,0044)

Curs BNR pentru francul elvețian: 1 franc = 4,1946 lei (în creștere cu 0,0026)

Curs valutar pentru lira sterlină: 1 liră = 5,5749 lei (în scădere cu 0,0286)

Curs valutar între euro și dolar: 1 euro = 1,1308 dolari (în creștere cu 0,0014 pentru dolar)

Ce înseamnă acest curs BNR și cum influențează orice curs valutar din piață

Trebuie să știi că orice curs este comunicat de către Banca Națională a României în fiecare zi bancară, în jurul orei 13. Acesta este valabil pentru ziua următoare, implicit pentru toate tranzacțiile care urmează să fie făcute în ziua următoare.

Pentru weekend, cursul e comunicat în vinerea de dinaintea celor două zile.

Orice curs valutar comunicat de BNR trebuie luat ca un indice de referință. Casele de schimb valutar pe care le găsești în oraș și la care mai schimbi uneori practică prețuri proprii. Acest curs te ajută să îți dai seama cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață.

Acest curs te ajută să evaluezi cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață și în ce direcție se duce economia. Nu mai suntem, din fericire, în perioada cu fluctuații mari pentru leu, dar nici așa nu stă prea bine față de monedele puternice.