31 aug. 2019 | 10:33

Cum repornești un Android, dacă s-a blocat și nu răspunde la comenzi

ACTUALITATE
Cum repornești un Android, dacă s-a blocat și nu răspunde la comenzi

Terminalul tău cu Android este departe de a fi perfect, indiferent de versiunea sistemului de operare. Din acest motiv, ar fi bine să știi cum îl repornești dacă are o zi proastă.

Un smartphone sau o tabletă cu Android, în majoritatea circumstanțelor, în funcție de specificațiile hardware, se comportă decent. Nu prea se blochează și rulează majoritatea aplicațiilor în condiții optime. Din păcate, niciun gadget nu este perfect și s-ar putea să întâmpini diverse probleme, dacă petreci prea mult timp pe site-uri web dubioase sau îți instalezi aplicații din surse necunoscute.

Deși gravitatea problemelor pe care le poți întâmpina ca utilizator de Android este foarte diversificată, înainte de orice altceva, ar fi bine să încerci remedierea lor printr-un restart. Există mai multe mijloace la care poți apela pentru repornirea tabletei sau a telefonului, dar le voi detalia pe toate.

Dacă ți s-a blocat complet, un gadget cu Android poate fi restartat prin mijoace software. Ții apăsat câteva secunde pe butonul de power  din partea dreapta sau din colțul din dreapta sus al dispozitivului și vei vedea un meniu cu două sau trei opțiuni. Printre ele, se numără Restart sau Reboot. Alege-o pe aceea cu un tap. Nici măcar nu trebuie să fie ecranul terminalului deblocat pentru a face asta. Dacă lipsește posibilitatea de restart pentru că ai o versiune mai veche de Android, optează pentru Power Off, așteaptă un minut până când se face ecranul negru și apasă din nou pe Power pentru câteva secunde.

În cazuri mai extreme, când telefonul sau tableta cu Android nu mai răspunde la niciun buton, le poți reporni forțat printr-un proces intitulat Hard Restar sau Hard Reboot. Acesta variază de la un aparat la altul și, de cele mai multe ori, implică apăsarea simultană a două butoane, a butonului de power cu volum în sus sau volum în jos, a butonului home cu volum în sus sau volum în jos pentru aproximativ 15 secunde.

De multe ori, s-ar putea să funcționeze și apăsarea constantă pe Power pentru aproximativ 20 de secunde, deci merită încercată și asta. Pe vremuri, mai existat posibilitatea repornirii unui terminal prin îndepărtarea bateriei, dar aceea nu mai este o posibilitate reală în 2019.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele