Cum ascunzi imagini de pe iPhone, fără aplicații suplimentare

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai dificil să ascunzi fotografii pe iPhone, pentru că îți sunt sincronizate instant prin iCloud pe toate echipamentele. Procesul nu este însă imposibil.

De-a lungul anilor, am detaliat mai multe soluții prin intermediul cărora îți poți pune la păstrare câteva imagini. De fiecare dată, procesul a implicat descărcarea unor aplicații terțe din AppStore, plata unei sume generoase sau tolerarea unui volum semnificativ de reclame. Una peste alta, ajungeai totuși să-ți protejezi într-o manieră securizată niște fotografii sau clipuri video pe care nu le doreai în galerie.

Având în vedere că aceea era una dintre cele mai dorite funcții pe care utilizatorii de iDevice-uri și-o doreau pe aparate, după lupte seculare, inginerii Apple au integrat-o nativ. Nu este perfectă și nu-ți protejează imaginile dorite printr-un cod sau o parolă. În schimb, ți le scoate din galeri și ți le pune într-o locație pe care cei mai mulți posesorii de iPhone nu o cunosc.

În mod previzibil, începi în Galerie, prin selectarea imaginilor pe care îți dorești să le protejezi de ochii publicului. Selecția poate include un număr aparent infinit de elemente, atât foto, cât și video. În final, apeși pe butonul de partajare din stânga jos, cel cu o săgeată care iese dintr-un pătrat.

Din primul rând de opțiuni, navighezi un pic la stânga și vei vedea un buton initulat Ascundeți. Apasă pe el și confirmă-ți alegerea printr-un tap pe butonul roșu din mijlocul ecranului. Asta a fost tot. Din acel moment, fotografiile respective nu se vor mai găsi nicăieri, doar pe terminalul pe care au fost ascunse.

În acest scop, intră în Galerie, la secțiunea Albume și navighezi până în partea de jos a ecranului. Deasupra albumului Șterse recent, vei vedea un buton marcat Ascunse, reprezentat cu un ochi tăiat cu o linie. Acolo vei vedea imaginile și clipurile video ascunse și, de acolo, le poți restaura în galerie sau le poți partaja cu ușurință.

Alexandru Puiu
09:09 21.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video