De ce e cel mai prost moment să fii bugetar în România

De ce e cel mai prost moment să fii bugetar în România

Bugetarii au locuri de muncă „călduțe”, au program redus și zile libere de la stat. Totuși, poate nu e cel mai bun moment să fii bugetar în România.

Veștile nu sunt bune pentru bugetari, dacă este să ne luăm după această scrisoare trimisă de Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor, tuturor instituțiilor publice din țară.

„Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”, scrie senatorul USR Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Finanțelor spune că ordonatori principali de credite au obligația de a se încadra în cheltuielile aprobate prin buget, iar asta înseamnă fie o restructurare de personal, fie o reducere corespunzătoare a salariilor.

Conform datelor publicate  de Institutul National de Statistica, salariul mediu în administratia publică a fost de peste 4.200 de lei în 2018, in timp ce un angajat în mediul privat câștigă, în medie, aproximativ 2.600 de lei net.

PSD dă, PSD ia: Teodorovici vrea să taie salariile bugetarilor

Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul adoptat în primăvară să nu ducă la deficite bugetare. Toate astea după ce PSD a aprobat creșteri de salarii pentru bugetari, fără să se uite dacă guvernul chiar și le permite.

Teodorovici roagă Ministerul Muncii să i se comunice în fiecare săptămână ce măsuri au fost luate pentru ca aceste cheltuilei să se încadreze în buget.

„După ce au adoptat pensii speciale și au crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul public.

Solicit prim-ministrului Viorica Dăncilă și ministrului Orlando Teodorovici să anunțe public că nici un cetățean al acestei țări, profesori, cercetători, doctori, pompieri, actori, nu vor avea de suferit de pe urma măsurilor fiscale inconștiente adoptate de această guvernare.

Este responsabilitatea guvernului să găsească soluții adecvate care să soluționeze problemele bugetare pe care tocmai acest guvern le-a cauzat prin măsurile inconștiente adoptate în ultimii doi ani”, scrie Vlad Alexandrescu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Hotnews.ro
Etichete: