21 apr. 2019 | 14:08

Apple vinde cele mai multe telefoane scumpe, dar concurența e acerbă

ACTUALITATE
Apple vinde cele mai multe telefoane scumpe, dar concurența e acerbă

Piața de globală de smartphone-uri este una foarte interesantă, mai ales când ai în vedere sumele fabuloase pe care le investim în noi modele de iPhone, Samsung sau Huawei.

Compania de analiză Counterpoint și-a publicat de curând cel mai recent studiu referitor la vânzările din piața telefoanelor de top. Schimbările la vârf nu sunt semnificative față de acum un an, dar se observă influența crescută a jucătorilor din China.

Apple counterpoint vanzari

Spre surprinderea tuturor, OnePlus a reușit să intre în top 5, când vine vorba de comercializarea unui număr impresionant de terminale cu un preț de peste 400 de dolari. Per ansamblu, acest segment din piața de mobile a înregistrat o creștere de 14% în 2018, față de 2017, în contextul în care vânzările de telefoane la nivel global au scăzut cu trei procente. Asta înseamnă că smartphone-urile sunt mai scumpe ca niciodată, iar oamenii s-au obișnuit să plătească mai mult pentru privilegiul de utiliza un gadget de ultimă generație.

Apple continuă să câștige majoritatea banilor din vânzărea de telefoane scumpe, dar a pierdut aproximativ 10% din piață, înregistrând o scădere de la 58% la 51%. Scăderea înregistrată a venit în favoarea celor de la Oppo, în creștere cu 5% și Huawei, în creștere cu 2%. Samsung continuă să ocupe poziția a doua în același top, cu o scădere infimă de la 23 la 22%.

telefoane peste 800 de dolariCa să îți dai seama însă de obsesia anumitor utilizatori pentru telefoane Apple, trebuie să te uiți în segmentul de piață format din aparate de peste 800 de dolari. Graficul de mai sus evidențiază creșterea semnificativă înregistrată de ”investițiile” în astfel de gadgeturi.

Acolo, 80% din piață este formată exclusiv din iPhone-uri. Cei mai mulți dintre cei care s-au aruncat la o astfel de cheltuială sunt de părere că este justificată. Nu au o problemă cu un preț mai mare asociată unui telefon, atâta timp cât se bucură de confortul psihologic că îl vor folosi pentru o durată de timp mai mare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele