Samsung se crede Nokia, iar acest clip îți arată cât de sus țintește

Multe dintre tonurile de apel preinstalate pe anumite telefoane au devenit referințe de cultură populară în ultimele decenii. Samsung vrea să te convingă că a fost și cazul melodiei Over the Horizon de pe terminalele Samsung Galaxy S.

În funcție de telefonul pe care l-ai folosit cel mai mult, dacă nu cumva ai o obsesie să-ți schimbi tonul de apel, există anumite ringtone-uri care ți s-au întipărit pe creier. Nokia Tune este cel mai bun exemplu de melodie pe care este imposibil să o uiți sau să nu-ți trezească amintiri plăcute, chiar dacă nu ai mai auzit-o de 10 ani. Dacă ești sau ai fost utilizator de Motorola, poate ți-a rămas în minte Hello Moto.

Tonul de apel de pe primul iPhone este un alt element de cultură populară pe care nu-l vei uita prea curând. Marimba a fost prezent în atât de multe filme încât este absolut irelevant dacă ai sau nu un prieten cu smartphone Apple în anturaj.

Unii sunt de părere că același principiu este valabil și în cazul tonului de apel Over The Horizon, pe care l-ai întâlnit pe fiecare smartphone din seria Galaxy S începând cu S II în 2011. Pentru că ne apropiem cu pași repezi de centenarul seriei, odată cu lansarea Samsung Galaxy S10, oficialii sud coreeni au vrut să celebreze reinventarea piesei clasice.

Cu fiecare variantă de smartphone de top a celor de la Samsung, tonul de apel Over the Horizon a trecut prin mai multe iterații și transformări mai mult sau mai puțin radicale. Versiunea pe care o vom vedea probabil pe Samsung Galaxy S10 este ilustrată în clipul de mai sus.

Mai spectaculos însă decât clipul efectiv este volumul de producție din spate și persoanele implicate. Aranjamentul muzical pentru Classical Crossover a fost creat de Steven Price – căștigătorul premiului Oscar pentru coloana sonoră la Gravity, Fury sau Baby Driver. Înregistrarea efectivă a fost realizată cu Philarmonica Orchesta în faimosul Abbey Road Studios din Londra. În clipul efectiv, îl vedem pe expertul în scufundări Ai Futaki, deținătorul unui record mondial.

Alexandru Puiu
17:09 15.02.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video