Această casă în piatră este visul amatorilor de plajă: cum a fost posibilă

Această casă în piatră este visul amatorilor de plajă: cum a fost posibilă

O casă impresionantă ancorată într-o piatră gigantică de pe plajă face valuri pe internet, iar designerul din spate este foarte încântat de rezultate.

În cazul în care ți-ai dorit vreodată să trăiești în interiorul unei pietre, ești departe de a fi singurul cu acest vis. Un arhitect foarte entuziasmat de respectiva idee a investit mult timp în realizarea unui proiect și a unei randări 3D care pleacă de la premisa respectivă. Rezultatul se poate vedea în imaginile alăturate și arată spectaculos.

rock-house-concept-amey-kandalga

Acesta este proiectul arhitectului Amey Kandalgaonkar. Inspirația pentru el a venit de la mormintele din piatră de la Mada’in Salah din Arabia Saudită. Nu este însă absolut nimic macabru când vine vorba de rezultate.

Casa la care s-a gândit Amey este una neobișnuită din mai multe puncte de vedere. În loc să se bazeze pe săpături exagerate în piatră, care implică un efort titanic, locuința aproape că îmbrățișează piatra, se mulează pe ea din toate părțile. Unii au comparat-o cu un puzzle chinezesc tridimensional.

Deși arată foarte bine și când este privită din față, întregul efort din spatele locuinței a gravitat în jurul modului în care se vede de deasupra. Doar așa îți formezi o imagine clară despre gradul fabulos de complexitate.

top rock-house-concept-amey-kandalga

Kandalgaonkar este un arhitect expert în realizarea de concepte 3D. Pentru noul său proiect, a petrecut multe ore analizând piatra și încercând să-și adapteze viziunea din minte la formele pe care le avea la dispoziție.

Într-un interviu acordat publicației DesignBoom, angajatul unei firme de arhitectură din Shanghai a explicat că, deși inspirația i-a venit de la monumentele din Arabia Saudită, creația sa este menită să fie semnificativ mai puțin invazivă. A început cu realizarea în 3D a modelului pietrei în cel mai mic detaliu. A continuat cu o combinație perfectă de elemente de design noi și vechi. În final, nu se știe dacă va fi vreodată cineva capabil să-i materializeze visul, din punct de vedere financiar, dar probabil că ar face valuri pe Airbnb.

end rock-house-concept-amey-kandalga

Citește și:
Sursa: Design Boom