Această invenție elimină „unghiul mort” din mașină și poate salva vieți

Această invenție elimină „unghiul mort” din mașină și poate salva vieți

Industria auto a evoluat foarte mult de-a lungul timpului, dar nu suficient încât să găsească o rezolvare și pentru „unghiul mort”. Ce n-au făcut inginerii marilor producători din domeniu a reușit o adolescentă în vârstă de 14 ani.

Invenția tinerei de 14 ani se referă la unghiul mort din mașină, dar nu la cel din oglindă, la care probabil te-ai dus cu gândul. E vorba de ceea ce nu vezi din cauza stâlpului din dreapta al mașinii.

Așadar, dacă ești la volan, vezi prin geamul din față și prin cel de la portiera din dreapta. Dar dacă un pieton se pregătește să traverseze, de exemplu, și e aliniat fix în dreptul stâlpului din dreapta nu poate fi observat. Sigur, e vorba de o fracțiune de secundă, dar ea poate duce la un accident grav.

Tânăra de 14 ani s-a gândit să rezolve acest lucru.

Cum funcționează invenția care elimină unghiul mort

Adolescenta a construit un sistem folosindu-se de o cameră web, un proiector și materiale printate 3D. Le-a montat pe interiorul stâlpului mașinii din dreapta șoferului, astfel încât să poți „să vezi” prin el.

Camera e montată în afara autovehiculului, iar imaginile sunt proiectate în interior. Simplu, dar extrem de eficient. Invenția ei a câștigat și un premiu în valoare de 25.000 de dolari la un concurs organizat în Statele Unite.

Ce e interesant este că imaginile din exterior sunt proiectate doar pentru șofer. Ceilalți pasageri văd doar o bucată neagră de material.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI