Noi zile libere în 2018: când te lasă statul să stai acasă mai mult

Noi zile libere în 2018: când te lasă statul să stai acasă mai mult

Dacă ești bugetar, Guvernul Dăncilă îți oferă o mică vancanță de 5 zile în săptămâna în care se comemorează Adormirea Maicii Domnului.

Guvernul vrea să câștige simpatie de la electorat, așa că oferă din nou zile libere pentru bugetari, pe care să le lege cu ziua liberă legală din 15 august. Prin urmare, toți bugetarii vor avea liber și în zilele de 16 și 17, adică joi și vineri. Acestea vor fi legate de ziua de 15 și de zilele de weekend.

Astfel, toți cei care lucrează la stat, vor avea liber de pe 15 până pe 19 august (inclusiv), deci 5 zile libere.

Anul acesta, 15 august, zi liberă legală pentru că se comemorează Adormirea Maicii Domnului, cade miercuri, așa că bugetarii nu ar mai fi putut să aibă o nouă mini-vacanță dacă Guvernul n-ar fi declarat zile libere și joi și vineri.

Câte zile libere legale mai sunt până la sfârșitul anului

Până acum, au trecut 10 zile libere legale, care, unele dintre ele au mai fost legate și de weekend și alte zile libere date de Guvern.

După 15 august, mai urmează zilele de 30 noiembrie, 1 decembrie, 25 și 26 decembrie considerate legale, dar, în funcție de cum vor cădea în lunile respective, mai pot fi legate și de alte zile libere declarate de Guvern.

Sursa: HotNews