WhatsApp te ajută să te uiți la clipuri în fereastră pe Android

WhatsApp te ajută să te uiți la clipuri în fereastră pe Android

WhatsApp pentru Android se aliniază la funcționalitatea aplicației omonime de iPhone prin introducerea posibilității de a reda clipuri în fereastră.

PiP sau Picture in Picture este o funcție software care a fost introdusă în urmă cu mai bine de un deceniu pe televizoare. Aceasta îți permitea pe anumite modele să te uiți simultan la două posturi TV, cu mențiunea că unul dintre ele era redat într-o fereastră mai mică, într-un colț. Între timp, conceptul a migrat pe telefoane mobile și tablete.

Posesorii de dispozitive cu iOS s-au bucurat de câteva luni de ideea de PiP în WhatsApp. În momentul în care primeai un clip video de la cineva, puteai începe redarea într-o fereastră care plutea peste zona de chat. Astfel, te puteai uita la un videoclip amuzant și puteai comenta în același timp. Eventual, aveai posibilitatea să sari dintr-o fereastră de chat într-alta, fără să oprești redarea.

Dintr-un punct de vedere, posesorii de Android au avut din totdeauna acces la această funcție datorită funcționalității split-screen, care îți permite să rulezi două aplicații diferite pe cele două jumătăți ale ecranului. Prin cea mai recentă actualizare adusă WhatsApp însă, procesul a devenit semnificativ mai facil.

După ce ți-ai descărcat ultima versiune de WhatsApp din Google Play Store, nu vei vedea schimbări majore în interfața programului. În schimb, în momentul în care începi să rulezi un clip de pe YouTube sau din altă sursă pe care l-ai primit de la un prieten, vei avea un buton suplimentar în fereastra de redare.

După ce apeși pe el, clipul nu se va mai reda pe întregul ecran și îl vei putea vedea într-o fereastră plutitoare. Printr-un tap pe ea, ai posibilitatea să o transformi în ecran complet sau să o închizi. Dacă începi să discuți cu altcineva, clipul se va reda în continuare. Trebuie să părăsești complet fereastra de WhatsApp pentru a forța întreruperea redării. Pentru a grăbi instalarea update-ului, poți folosi acest link de Google Play.

whatsapp-android-409x640

Citește și: