22 ian. 2018 | 21:00

Poate singurul capitol la care Facebook, Google și alții sunt lăudați de UE

ACTUALITATE
Poate singurul capitol la care Facebook, Google și alții sunt lăudați de UE

Uniunea Europeană a lăudat de curând eforturile Facebook sau Google în privința eliminării eficiente a postărilor rasiste și extremiste.

UE nu vede cu ochi buni companii mari din America, așa cum sunt Facebook sau Google, pentru că nu plătesc taxe integral în Europa. Totuși, giganții din spatele rețelelor sociale au fost foarte criticați pentru atitudinea relaxată pe care o adoptă când vine vorba de postări încărcate de ură, rasism și mesaje agresive. În teorie, ar trebui să aibă o infrastrctură foarte bine pusă la punct pentru ca astfel de conținut să nu rămână foarte mult timp online.

Pornind de la situația neplăcută și de la repercusiunile care au loc la scară globală din cauza rasismului de pe Facebook, Twitter sau YouTube, în 2016, câteva companii importante au semnat un cod de conduită redactat de Uniunea Europeană. Din momentul respectiv, toți semnatarii s-au angajat să analizeze și să șteargă în doar 24 de ore conținutul online raportat ca fiind malițios.

Oficialii Uniunii Europene au monitorizat atent modul în care Facebook, Twitter, Microsoft și YouTube au pus în aplicarea angajamentul de acum aproape doi ani. Conform ultimul raport UE, situația este îmbucurătoare la această oră, comparativ cu luna mai a anului trecut. Într-o declarație făcută în urmă cu câteva zile, comisarul Vĕra Jourová de la Comisia Europeană a afirmat că rețelele de socializare au analizat 81% dintre postările raportate în 24 de ore. Dintre acele, 70% au fost eliminate în același timp.

În luna mai a anului trecut, doar 51% dintre postările raportate erau analizate în 24 de ore și doar 59% dintre acelea postări ajungeau să fie șterse complet. Ca urmare, eficiența giganților din online s-a îmbunătățit într-un ritm impresionant. În cazul Facebook, rețeaua cu cele mai multe postări raportate a reușit să analizeze 89% dintre raportări în 24 de ore. Twitter se laudă cu analiza a 80% dintre postările raportate în 24 de ore.

Google+ și Instagram vor semna același cod de conduită în viitorul foarte apropiat. Este important de reținut că respectivul document al Comisiei Europene nu are rol de lege și nu include penalități. Din acest motiv, este lăudabil faptul că cele mai importante companii din tech încearcă să se conformeze și să fie mai eficiente în soluționarea unei probleme atât de grave.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele