Trailerul la Fahrenheit 451 spune povestea unui viitor fără cărți

În urmă cu câțiva ani, HBO a achiziționat drepturile ecranizării pentru Fahrenheit 451. Cu câteva luni înainte de lansarea filmului, avem parte de primul teaser.

Fahrenheit 451 este un roman foarte apreciat al lui Ray Bradbury. Cartea spune povestea unui viitor în care cărțile reprezintă cel mai mare pericol pentru societate și, din acest motiv, trebuie distruse. Titlul este o referință la temperatura de ardere a cărților în grade Fahrenheit, unitatea de măsură folosită în Statele Unite ale Americii. Fahrenheit 451 a fost publicat pentru prima oară în 1953 de către Bradbury și, în trecut, a mai avut parte de o ecranizare. Francois Truffaut a transpus în cinematografe același roman printr-o peliculă omonimă în 1966, dar respectiva creație nu a fost foarte mediatizată sau premiată.

Rolul principal este jucat de Michael B. Jordan, individul care a făcut valuri de curând în pielea personajului secundar din Black Panther de la Marvel. Dacă nu ai văzut încă cel mai profitabil titlul din MCU de până acum, s-ar putea să-l recunoști din Rocky. Același nume este asociat și cu o continuare a seriei Matrix, în cazul în care te încântă SF-urile.

Celălalt rol principal din Fahrenheit 451 este ocupat de Michael Shannon, un actor surprinzător de talentat la interpretarea unor roluri negative. De curând, l-am putut vedea în îndrăgita peliculă a lui Guillermo del Torro, tot într-un rol negativ. În Shape of Water, juca rolul agentului care agresa creatura din rolul principal.

Revenind la Fahrenheit 451, Michael Shanon joacă rolul mentorului și căpitanului pentru personajul lui Michael B. Jordan. Filmul va avea premiera pe HBO în luna mai a acestui an. Având în vedere tiparul distribuției adoptat de americani, în aceeași săptămână ar trebui să poată fi vizionat și în România, atât la TV, cât și pe HBO Go.

Filmele inspirate din romane distopice au ajuns foarte la modă în ultimii ani. Rămâne să vedem dacă cei de la HBO vor fi la fel de eficienți ca Netflix (Altered Carbon) sau Hulu (The Handmaid`s Tale) în a spune o poveste convingătoare.

Alexandru Puiu
08:27 27.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video