Producătorul care scoate de la vânzare mașinile diesel

Producătorul care scoate de la vânzare mașinile diesel

Ianuarie vine cu o veste importantă din Italia. Toyota nu va mai vinde mașini diesel și decizia e destul de radicală. Totuși, dacă iei în calcul evoluția pieței, era timpul.

Decizia Toyota a fost luată după ce niponii vor să se concentreze pe hibrizi. Singurele modele care păstrează versiuni diesel sunt off-roaderele Hilux și Land Cruiser întrucât acestea nu au versiuni hibride. În Italia, versiunile diesel ale modelelor Yaris, Auris și RAV4 au fost eliminate din ofertă. Se pare că decizia vine ca urmare a faptului că anul trecut doar 6% dintre italienii care au cumpărat o maşină a mărcii nipone au ales motorina.

Totodată, pe lângă eliminarea dieselurilor din ofertă, Toyota încearcă să scoată din circulaţie şi modelele alimentate cu motorină vândute anterior. Cum procedează Toyota Italia? Vine cu o ofertă pentru cei care acceptă să renunţe la un model Toyota cu motor diesel. Doritorii vor primi un discount de 7.000 de euro pentru orice model cu sistem hibrid de propulsie achiziţionat.

„Nucleul strategiei noastre se concentrează pe hibrizi. Cu cât avansăm, cu atât avem nevoie mai puțin de diesel-uri”, a declarat un purtător de cuvânt Toyota Europe citat de Automotive News. În Italia, Toyota a vândut în anul 2017 puțin peste 89.000 de mașini. Conform cifrelor, 50% din vânzările Toyota din Europa sunt reprezentate de versiuni hibride ale modelelor din gamă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: